Uutiset

Kuljetuskalusto

Puutteellinen kiinnitys on turvallisuusriski

Kuorman kiinnittäminen on myös työympäristökysymys. Sidontaliinat tulee kiinnittää kuorman yli ja joskus kuorman yli pitää kiivetä. Koska työstä aiheutuu useita vahinkoja, on Ison-Britannian Health & Safety Executive, HSE tutkinut usieta kuormankiinnitykseen käytettäviä menetelmiä.

Usealta kannalta tarkasteltuna turvalliseksi todettu kiinnitysmenetelmä on suomalaisen NWE Network Engineering Ab:n kehittämä FIX Road, joka koostuu voimakkaasta, katossa köysien varassa roikkuvasta kankaasta. Lastauksen jälkeen kangas vedetään alas ja pingotetaan kuorman päälle hihnoilla. Kangas on kiinnitetty kiskoihin, joiden avulla se voidaan vetää sivuu esimerkiksi nosturilastauksen ajaksi.

“Enää ei tarvitse seistä lavalla tai kiivetä kuorman yli sen kiinnittämistä varten”, sanoo Kimmo Weissenberg, NWE Network Engineeringin myyntipäällikkö.

Kangas jakaa kiinnitysvoiman koko kuorman laajuudelle, joten FIX Road on hellävarainen myös kuljetettavia tuotteita kohtaan, sanoo Kimmo Weissenberg.

FIX Roadin etuna on myös se, että kuorman reunoja ei tarvitse suojata erikseen eikä kuorman pieni liike johda sen irtoamiseen. Kuorma ei myöskään putoa kyydistä avattaessa kuormatilaa.

Kotimainen FIX Road on oiva keino esimerkiksi paperirullien ja muiden hellävaraista sidontaa vaativien tuotteiden kiinittämiseen.

Lue seuraavaksi