Uutiset

Kuljetuskalusto

Puunkuormaajamestari 2018 -kiertue käyntiin

Pitkät perinteet omaava Puunkuormaajamestari 2018 -kiertue alkoi Volvo Truck Centerissä Tampereella Mansen Mörinöiden yhteydessä. Puunkuormaajamestaria haetaan nyt jo 33. kerran. Kilpailun järjestävät Hiab, Volvo Trucks, ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry yhteistyökumppaneineen.

Viime vuonna kilpailun alkukarsintoihin osallistui 826 kilpailijaa. Tänä vuonna alkukarsintoja järjestetään viimevuotiseen tapaan 20 paikkakunnalla, ja järjestäjät odottavat osallistujamäärän jopa kasvavan.

Kiertueen avajaisten yhteydessä oli järjestetty tiedotustilaisuus, jonka pääpuhujana oli europarlamentaarikko Henna Virkkunen, joka kertoi siitä, miten tietoutta suomalaisesta metsätaloudesta viedään maailmalle. Virkkusen mukaan on ollut haasteellista saada muut maat ymmärtämään se, että metsävarantoja voidaan hyödyntää tuhoamatta niitä. Työ on kuitenkin pikku hiljaa kantanut hedelmää.

Tilaisuuden muita puhujia olivat Teppo Mikkola, SKAL ry:n, Kari Palojärvi, Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry sekä Antti Ala-Pispa, Tampereen seudun ammattiopisto. Puheenvuoroissa kannettiin huolta metsäkuljetusten kannattavuudesta ja yhä kovenevasta kuljettajapulasta. Päätteeksi yrittäjät Markku ja Jussi Mäkelä kertoivat alan tilanteesta ja päivän teemasta, Puunkuormaajamestari-kilpailusta. Markku Mäkelä on osallistunut joka vuosi kilpailuun, ja tilaisuuden jälkeen kuin vakuudeksi teki päivän parhaan ajan 6:25.

Lue seuraavaksi