Uutiset

Kuljetuskalusto

Puolustusvoimille Närko-perävaunuja

Närko perävaunuja puolustusvoimille

Puolustusvoimat hankkii Oy Närko Ab:ltä 140 vaihtolavavaunua, jotka valmistetaan Närkon tehtaalla Närpiössä. Perävaunut toimitetaan tilaajalle vuosien 2014 – 2017 aikana. Hankinnan kokonaisarvo on noin 8,8 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus 20 henkilötyövuotta.

”Kaupan koko on varsinkin tämän päivän suhdannetilassa merkittävä”, kertoo Oy Närko Ab:n myyntipäällikkö Krister Nyholm. Kauppaan kuuluu kaksi eri vaunumallia; 3-akselinen vaunu yhdelle lavalle ja 4-akselinen vaunu kahdelle lavalle. Valmistajan mukaan tuotanto tämän vuoden toimituksien osalta on jo käynnistynyt.

Puolustusvoimat haluaa kalustoltaan yksinkertaisuutta, toimivuutta ja käyttöturvallisuutta. ”Koska iso vaunukauppa antaa mahdollisuudet tuotekehittelyyn ja tuotannon tehostamiseen, olemme pystyneet yhdistämään käyttäjän tavoitteet ja valmistajan näkemykset”, kertoo Nyholm kaupasta.

Kotimaisuuden kerrotaan olleen alusta pitäen puolustusvoimien toiveena ja päättyneessä tarjouskilpailussa toteutui puolustusvoimien ja suomalaisen valmistajan välinen yhteistyö.

Lue seuraavaksi