Uutiset

Kuljetuskalusto

ProCare-huoltosopimus kaluston hallintaan – HIAB

Hiab on aloittanut vuoden alussa  edustamiensa laitteiden uuden, huoltotoimintaan liittyvän palvelun. ProCare-huoltosopimuksen nimellä markkinoitava tuote on suunnattu kaikille Hiab-asiakkaille, niin uusille kuin nykyisille. Huoltosopimuksen myötä asiakkaalle jää vain toimivan laitteen käyttö. Huollot ja niiden aikatauluista huolehtiminen jäävät pois. ProCare sopii niin pienemmille toimijoille, kuin myös suuren laitekannan omaaville yrityksille.

Vuoden alussa myyntiin tullut ProCare-huoltosopimus on Hiabin räätälöimä palvelu asiakkailleen.

Ajoneuvopuolella on jo totuttu huoltosopimuskäytäntöön. Päällirakenteisiin ja laitteisiin eivät nämä sopimukset yleensä yllä, vaan auton käyttäjän tai omistajan on itse huolehdittava lisälaitteiden huolloista ja tarkastusten määräajoista. Erityisesti tämä seikka korostuu kappaletavaranostureissa, jotka vaativat vuosittain lakisääteisen tarkastuksen.
”Nyt tarjottava ProCare-huoltosopimus on uutta alalla. Tällaista ei tiettävästi ole vielä maassamme tarjolla näin suurille autojen lisävarusteille”, sanoo Hiabin jälkimarkkinointipäällikkö Niko Nurminen. Palvelu on siis huoltosopimus, joka kattaa kaikki laitteen määräaikaishuollot ja -tarkistukset sopimusaikana. Sitä tullaan tarjoamaan nyt aina uuden tuotteen tarjouksen tai kaupanteon yhteydessä. Se on saatavana myös tietyille käytetyille Hiabin laitteille, joten sopimuksen solmiminen ei välttämättä edellytä uuden nosturin tai koukkulaitteen hankintaa. Laitteen rikkoontumisien tai kulumien korjaukset eivät kuulu sopimuksen piiriin.
”Säännöllisesti suoritettu ylläpito varmasti vähentää juuri näitä rikkoontumisia sekä niistä aiheutuvia seisakkeja”, sanoo Niko Nurminen.

Kaksi tasoa
ProCare on valmistajan (Hiabin) räätälöimä huoltosopimusohjelma. Yrityksellä on ollut vastaavanlaisia palveluita tarjolla jo aikaisemmin ulkomailla (Hollannissa, Englannissa ja USA:ssa). Suomessa palvelua on alettu tarjoamaan kuluvan vuoden alussa. Sopimusta on saatavilla kahta eri kattavuustasoa; Inspection ja Essentials.
Ensin mainittu sisältää lain vaatimat vuositarkastukset, niin visuaaliset kuin toiminnalliset testit. Tarkastuksesta syntyy aina myös raportti, joka luovutetaan asiakkaalle sekä tallennetaan palveluntarjoajan arkistoon. Raportti kertoo laitteen kunnon sekä tuo ilmi mahdollisia korjauksia vaativia seikkoja. Inspection-tasoon ei sisälly mitään korjaustoimenpiteitä, kuten ei myöskään Essentialsiin.

Hiabin jälkimarkkinointipäällikkö Niko Nurminen esitteli uuden ProCare-huoltosopimuksen. Sen avulla isonkin laitekannan ylläpito selkeytyy.

Tasoista kattavampi, Essentials, pitää sisällään edellä mainitut vuositarkastukset ja kaikki vuosittaiset määräaikaishuollot sekä myös uuden laitteen ensihuollon kolmen kuukauden päästä sen käyttöönotosta. Hintaan sisältyvät kaikki huoltovälikaavion mukaiset työt, sekä niihin tarvittavat työohjeen mukaiset materiaalit (suodattimet, öljyt). Asiakkaalle jää tässä tapauksessa huolehdittavaksi vain laitteen toimittaminen huoltopisteeseen sovittuna ajankohtana. Siitäkin tulee hänelle ilmoitus hieman ennen ajankohtaa, joten näiden seikkojen murehtiminen jää pois arkirutiineista.
Useampia laitteita hallinnoivalle toimijalle tämä on varmasti tervetullut ominaisuus. Laitteiden huollot tapahtuvat säännöllisesti ja ne ovat näin aina lain edellyttämässä kunnossa, sekä myös tietenkin käyttövalmiina. Asiakas voi nyt keskittyä oleellisimpaan eli oman laskutettavan toiminnan suorittamiseen. Niko Nurminen uskoo, että pääpaino tulee olemaan juuri tässä huollot ja tarkastukset sisältävässä ProCare Essential -palvelussa.
Huoltotoimenpiteestä tulee aina raportti, joka tallentuu myös palveluntarjoajan toiminnanohjausjärjestelmään. Raportissa voi tilanteen mukaan olla vikainfoa tai muita huomioita laitteen kunnosta. Korjaustoimenpiteitä suoritetaan niistä erikseen sovittaessa. Korjauksista peritään erillinen veloitus. Nostolaitteen kymmenvuotistarkastus eli kymppitarkastus ei sisälly ProCare-sopimukseen.

Runsas kattavuus
ProCare-huoltosopimus on saatavilla lähes kaikkiin Hiabin edustamiin tuotteisiin. Näitä ovat Hiab-kappaletavaranosturit, Loglift– ja Jonsered -puutavaranosturit,Multilift-vaihtolavalaitteet (ei vaijerikäyttöiset) ja Moffett-ajoneuvotrukit. Sopimuksen myynti tapahtuu uuslaitemyynnin yhteydessä kautta maan. Niko Nurmisen mukaan kymmenkunta myyntimiestä ja -naista hoitaa sopimuksen markkinointia ja myyntiä maassamme. Ja kuten aikaisemmin todettiin, on ProCare saatavissa myös käytetyille laitteille tapauskohtaisesti.
”Huoltosopimus takaa laitteelle asiantuntevan huollon sekä näin alkuperäisen toimintavarmuuden”, sanoo Nurminen. Sopimuskausi on 1-5 vuotta ja laskutus tapahtuu kuukausittain.
”Hinnoittelusta sanottakoon sen verran, että koukkulaitteilla ja pienillä kappaletavaranostureilla sopimus maksaa asiakkaalle noin kahvikupillisen verran per päivä. Yli 20 tonnimetrin ja sitä isompien nostureiden kohdalla puhutaan ehkäpä kahdesta kupillisesta. Tärkeintä kuitenkin on, että asiakkaalla on aina huoltobudjetti tarkasti tiedossa”, jatkaa Nurminen. ProCare-sopimushuollot ja -tarkastukset voidaan suorittaa Hiabin omissa toimipisteissä Raisiossa ja Vuosaaressa. Lisäksi homma hoituu noin 30 valtuutetussa huoltopisteessä maanlaajuisesti. Pohjoisin huoltopiste toimii Rovaniemellä.
”Uuden palvelun myötä pyrimme osaltamme vaikuttamaan ajattelutapaan koskien huoltojen suorittamista, ja laitteiden huoltoa yleensäkin. Aikaisemmin yrittäjät ovat tottuneet huoltamaan laitteensa itse ja joskus määräaikaishuolto saattaa jäädä suorittamatta kiireen keskellä. ProCare antaa yrittäjälle nyt mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintaan samalla kun kaluston suorituskyvystä huolehtivat huollon ammattilaiset”, päättää Niko Nurminen.

Huoltosopimus on tarjolla useisiin Hiabin tuotteisiin, kuten esimerkiksi Multiliftin koukkulaitteisiin.

Lue seuraavaksi