Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show:n satoa, osa 4

Power Truck Show 2018 järjestettiin perinteisesti Power Parkin alueella elokuun helteillä. Tässä vielä alueella nähtyjä osastoja. Ensi vuonna uudet kujeet. Nyt sitten vain autoja maalailemaan.

Vehon vetonaulana oli massiivisin audiolaittein varustettu vuoden 2016 Mercedes-Benz Vito 109CDI A3 ONE. Autolle on annettu nimi Vito Plan C ja se on jämsäläisen Jasso Pesosen näyttelytarkoituksiin varusteltu arkiauto. Sykähdyttävän maalauksen alle kätkeytyy lähes sydämen pysäyttävä äänentoistojärjestelmä. Cerwin Vegan hifiosilla ryyditetty ”kumipyöräinen ämyri” tuottaa jopa 150 desibelin äänenpaineen. Kaiuttimia on 64 kappaletta, eli tavaratila on lähes kokonaan kovaäänistä. Vito Plan C antoi ääninäytteitä aina välillä ja sen kyllä sen kuuli kauempanakin. Lähempänä lähtivät vaikutkin korvasta ja herkimpien sydän saattoi jättää muutaman tahdin välistä. Sen verran tukevaa oli basson kulku. Mopoauton rinnalla voidaan tämän sanoa olevan todella äänekäs.
Autonkin voi tatuoida. Näin ainakin Renaultilla. Tatuointiteeman puitteissa koristellun tehtaan esittelyauton maalaus on toteutettu Lyonin taidekoulussa. Äskettäin valmistunut teos (auto) on ainut lajissaan ja se kiertää muutaman vuoden Euroopan tapahtumia. Sen jälkeen se saattaa päätyä hyvinkin oikeisiin töihin. Perusautona on Renault T High 520 T4X2 Maxispace-varustelulla. Autossa on perusmallia enemmän säilytystilaa makuutilan yläpuolella. Muutoin se on tatuoimattomien veljiensä kaltainen. Teema jatkuu sisätiloihin asti, kuten kuvasta näkyy.
Ivecon viime vuonna esitelty Stralis X-Way -malli oli Power Truck Show:ssa esillä neliakselisena maansiirtoautona. X-Way-sarjan autot on suunnattu muun muassa maansiirtokäyttöön niin asfaltille kuin myös hieman maastoajo-ominaisuuksia vaativille alustoille. Kuvan auto on varustettu malliston tehokkaimmalla 570 hevosvoiman moottorilla. Kyseinen yksilö oli ainakin vielä näyttelyperjantaina vapaana nopeaan toimitukseen.
MAN esiintyi näyttelyssä muun muassa Autoliiton tiepalvelun väreihin ja varusteisiin sonnustautuneena. MAN:n uusi TGE-malli oli myös esillä tapahtumassa, ja se herättikin runsaasti kiinnostusta.
Ennakkotietojen perusteella pisimmän matkan taivaltaneen näyttelyauton olisi pitänyt olla kreikkalainen, mutta vahvistamattomien tietojen mukaan auton omistajalta oli jäänyt sisustuksien ompelut kesken, ja matka jäi näin tekemättä. Ehkä ensi vuonna. Kaukaisimman vieraan titteli ja pokaali heltisikin näin sveitsiläiselle nyrkkeilijä Muhammed Alin alias Cassius Clayn perintöä kunnioittavalle luomukselle. Autona Scania S580 6X2/4. Idea on omistajansa Franz Müllerin ja toteutuksesta vastaavat monet eri tekijät Keski-Euroopasta. Pakko sanoa, että tyrmäävä rekka. Auto palkittiin tapahtumassa myös ykkössijalla sarjassa International semitrucks+trailer.

Lue seuraavaksi