Uutiset

Kuljetuskalusto

PostNordille uusi terminaali Vantaalle

Havainnekuva PostNordin uudesta Vantaan terminaalista

PostNord rakennuttaa uuden 15 000 neliömetrin terminaalin Vantaan Hakkilaan. Tontti on kokonaisuudessaan 4,4 hehtaarin kokoinen. PostNordin pääkaupunkiseudun terminaalitoiminnot siirtyvät Vantaan Osumakujalta uusiin tiloihin alkusyksystä vuonna 2022.

Verkkokaupan vahva kasvu Suomessa jatkuu, ja PostNord investoi terminaali-infraan vastatakseen sekä tulevaisuuden suuriin pakettimääriin että kuluttajien koko ajan kasvaviin odotuksiin sujuvista toimituksista. Uusi Vantaan terminaali on osa PostNordin verkostostrategiaa, jonka keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan liikenteen, tuontiliikenteen ja vientiliikenteen kannalta strategisissa kaupungeissa: Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

”Vantaan Hakkilaan nousee nykyaikainen ja tehokas terminaali, jossa hyödynnetään vahvasti liiketoimintaamme tukevaa automatiikkaa ja joka tukee PostNordin kasvu- ja vastuullisuustavoitteita. Kolmion Etelä-Suomen kartalle muodostavat Turun, Vantaan ja Tampereen terminaalit toimivat verkostomme selkärankana, ja kolmion sisällä liikkuu merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä. Erityisesti tällä triangelialueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja tehokkaasti. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältymme turhilta välikäsittelyiltä ja voimme vähentää merkittävästi ajokilometrejä ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä”, PostNordin Chief Operating Officer Jani Ståhlhammar kertoo.

Uudet tilat PostNordille rakentaa suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen kaupunkikehittäjä ja rakennusyhtiö YIT. Rakennukselle tullaan hakemaan LEED Silver -ympäristösertifiointia.

”Koronapandemia on osaltaan kiihdyttänyt verkkokaupan kasvua ja toimitusketjun tehokkuus on entistä tärkeämmässä roolissa. Olemme iloisia voidessamme tarjota PostNordille hyvän sijainnin ja tilaratkaisun, joka palvelee heidän kasvavan toimintansa tarpeita”, johtaja Timo Lehmus YIT:ltä toteaa.

Kun Vantaan terminaalitoiminnot siirtyvät Hakkilaan vuonna 2022, nykyiset Vantaan terminaalin tilat vapautuvat kokonaisuudessaan PostNordin varastointiliiketoiminnan käyttöön.

PostNord uudisti Turun terminaalinsa vuonna 2019 ja Tampereella päästään ottamaan käyttöön uusi terminaali tänä kesänä. Uusi Vantaan terminaali tulee sulkemaan triangelin vuonna 2022. Omien pääterminaalien lisäksi PostNordin logistiseen verkostoon kuuluu 19 alueterminaalia Maarianhaminasta Rovaniemelle.


Lue seuraavaksi