Uutiset

Yleinen

PostNordin uuden terminaalin rakentaminen on aloitettu Pirkkalassa

Kuvassa: PostNordin uuden Tampereen alueterminaalin peruskivenmuurauksessa paikalla olivat NREP:n kehitysjohtaja Marko Määttä (vas.), PostNordin hankintapäällikkö Ville Hilmola, PostNordin Tampereen alueesta vastaava operatiivinen johtaja Jaakko Hermikoski ja PostNordin Chief Operating Officer Jani Ståhlhammar sekä Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.



PostNordin uudet Pirkkalaan nousevat tilat koostuvat 4 000 neliömetrin kokoisesta terminaalista sekä 400 neliömetrin kokoisista toimistotiloista. Kuokka on nyt isketty maahan ja rakentaminen on aloitettu.

Uusi Pirkkalaan nouseva Tampereen alueen terminaali on osa PostNordin verkostostrategiaa, jonka keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan liikenteen, tuontiliikenteen ja vientiliikenteen kannalta strategisissa pisteissä: Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Tampereen alueen terminaalin paikan Kurikantiellä Pirkkalassa, lähellä Tampereen eteläistä ohitustietä, ratkaisi sen keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä mistä suunnasta tahansa katsottuna. Tontti sijaitsee raskaalle liikenteelle ja terminaalistruktuurille suotuisassa paikassa.

”Uudistamme logistista verkostoamme niin, että pystymme toimittamaan lähetykset nopeammin ja vastuullisemmin koko Suomeen. Kolmion Etelä-Suomen kartalle muodostavat Turun, Vantaan ja Tampereen alueen terminaalit toimivat verkostomme selkärankana, ja kolmion sisällä liikkuu merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä. Erityisesti tällä triangelialueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältymme turhilta välikäsittelyiltä ja voimme vähentää merkittävästi ajokilometrejä ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä”, kertoo PostNordin Chief Operating Officer Jani Ståhlhammar.

Terminaali tullaan lämmittämään ympäristöystävällisesti maalämmöllä ja energia tuotetaan aurinkoenergialla. Uudet tilat rakentaa Pohjoismaiden johtava modernien logistiikkakiinteistöjen rakentaja NREP Logicenters.

”On hienoa, että rakennustyöt ovat nyt alkaneet. Uusi terminaalirakennus tulee täyttämään varustelullaan kaikki PostNordin erityistarpeet. Logicenters on ympäristöystävällisen rakentamisen edelläkävijä, ja se tulee näkymään vahvasti myös tässä rakennuksessa”, sanoo Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.


Lue seuraavaksi