Uutiset

Kuljetuskalusto

Polttokenno-Scanioita jakeluajoon Norjassa

Scania G 350 Hydrogen

Norjalainen tukkukauppa ASKO aloitti jakeluliikenteen neljällä polttokennokäyttöisellä Scanialla Trondheimissa.

Raskaiden kuorma-autojen sähköistämiseen ei ole yhtä yleispätevää ratkaisua. Yksi ratkaisumahdollisuus on käyttää vetykaasulla toimivaa polttokennoa sähköauton voimanlähteenä. Scania on tutkinut tätä mahdollisuutta yhdessä asiakkaansa, norjalaisen päivittäistavaratukkuliikkeen ASKO:n kanssa. Pilottihanke on edennyt seuraavaan vaiheeseen, ja neljä kuorma-autoa on lähtenyt ajoon normaaliin jakeluliikenteeseen.

”Scania jatkaa fossiilittomiin kuljetuksiin siirtymistä tukevien teknologioiden kehittämistä. Tärkeä osa työstä tehdään läheisessä yhteistyössä samoihin tavoitteisiin pyrkivien asiakkaittemme kanssa”, sanoo Karin Rådström, Scanian myynti- ja markkinointijohtaja.

”Vetykaasu on kiinnostava vaihtoehto pitkän matkan kuljetusten sähköistämisessä, ja ensitestit osoittavat, että tekniikka toimii hyvin myös kylmissä olosuhteissa. Seuraamme tarkasti nyt käyttöön otettujen autojen suorituskykyä. Haluan myös kiittää ASKO:a siitä, että se on ottanut heti alusta saakka isoja askeleita varmistaakseen vedyn tuottamisen uusiutuvista lähteistä ja infrastruktuurin tankkaamiseen. Yhtiö todellakin vie kehitystä eteenpäin kohti kestäviä kuljetuksia”, Rådström sanoo

Scanialle ominaiseen tapaan käytetään modulaarista lähestymistapaa. Toimitetuissa autoissa voimalinjan polttomoottori on korvattu sähkömoottorilla, joka saa voimansa vetykäyttöisistä polttokennoista ja ladattavista akuista. Muu voimansiirto on samanlainen kuin hybridikuorma- ja linja-autoissa, jotka ovat Scanialla jo tuotannossa.

Scania G 350 Hydrogen
Scania on yhteistyössä norjalaisen ASKO:n kanssa aloittanut jakeluliikenteen sähkökuorma-autoilla, joiden käyttövoima saadaan vedystä polttokennon avulla. Autoissa olevia akkuja voidaan ladata myös sähköverkosta.

Scania G 350 tekniset tiedot:

  • Kokonaispaino: 26+1 tonnia
  • Vetotapa: 6×2*4
  • Voimansiirto: 290 kW (210 kW jatkuva teho) sähkömoottori, kaksinopeuksinen vaihteisto, suurin vääntömomentti 2200 Nm
  • Ajoakut: 56 kWh Li-ion
  • Akkujen lataus: 22 kW vaihtojännite CCS-latauspistokkeesta
  • Polttokenno: 90 kW PEFC
  • Vetysäiliö: 33 kg, 350 bar
  • Arvioitu toimintamatka: 400-500 km

Lue seuraavaksi