Uutiset

Kuljetuskalusto

Polttoaineveron kiristäminen nostaa polttoaineen hintoja

Eduskunnan ensimmäisen käsittelyn läpäisseen lakimuutoksen mukaan polttoaineveron hiilidioksidiveroa korotetaan vuoden alussa moottoribensiinin osalta 2,34 senttiä litralta ja dieselöljyn osalta 2,65 senttiä litralta. Dieselöljyn korotus tulee aiemmin päätetyn 7,9 sentin veronkorotuksen lisäksi, jolloin kokonaiskorotus on 10,55 senttiä litralta.

Hallitusohjelmaan sisältyy nyt hyväksyttyä verojen korotusta vastaava korotus myös myöhemmin hallituskaudella, todennäköisesti vuonna 2014. Näillä korotuksilla liikennepolttonesteiden vuosittaista verokertymää kasvatetaan arvonlisävero mukaan laskettuna yli 300 miljoonalla eurolla nykyisin kerättävän yli 2,5 miljardin euron lisäksi.

Polttoaineverotuksen kiristäminen vaikuttaa vääjäämättä myös kotimaisten kuljetusyritysten ja kuluttajien talouteen, sillä pitkien välimatkojen Suomessa tuotetta kohti kertyvät kuljetuskilometrit ovat Euroopan suurimmat. Ennen kuin tuote saavuttaa suomalaisen asiakkaan, sen kuljetukseen ja logistiikkaan on käytetty suhteessa enemmän euroja kuin missään muussa EU-maassa. Kuljetuksia suorittavat kannattavuutensa kanssa kamppailevat kuljetusyritykset, joilla polttoaineen osuus kokonaiskustannuksista voi olla yli 30 prosenttia.

Dieselöljyn veronkorotusta kompensoi dieselautoista maksettavan käyttövoimaveron eli ns. dieselveron aiemmin päätetty alennus. Käyttövoimavero alenee 6,7 sentistä 5,5 senttiin auton jokaiselta alkavalta sadalta kilolta, mikä SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtosen mukaan on turhan vaatimaton.

”Raskaalle ajoneuvoyhdistelmälle kertyy vuodessa helposti 200 000 ajokilometriä vuodessa. Esitetty korotus kasvattaa polttoainelaskua 10 500 eurolla, mutta valtion kädenojennus tuo huojennusta vain 1 000 euroa, jolloin lisäkustannuksia tulee 9 500 euroa ajoneuvoyhdistelmää kohden. Yksikään kuljetusyritys ei kestä tällaista kymppitonnin kustannusnousua kuljetushintoja korottamatta, tiivistää Lehtonen ajatuksiaan.

Nykyinen polttoainevero koostuu energiasisältöverosta, hiilidioksidiverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Vero määritellään sentteinä polttonestelitraa tai -kiloa kohti. Huoltoaseman pumpulta myytävässä bensiini- tai dieselpolttoainelitrassa on siten veroa sen mukaisesti, minkä verran se sisältää varsinaista moottoribensiiniä tai dieselöljyä ja minkä verran erilaisia biokomponentteja.

Lue seuraavaksi