Uutiset

Kuljetuskalusto

Pasi Saine Oy hoitaa kortti- ja ammattipätevyyskoulutukset

Pasi Saine vetää kortti- ja ammattipätevyyskoulutuksia Trafin hyväksymillä koulutusohjelmilla alan ammattilaisille.

Kouluttaja Pasi Saine on toiminut ammattikuljettajana lähes 25 vuotta sekä kotimaan että ulkomaan liikenteessä. Kortti- ja ammattipätevyyskoulutuksia hän on vetänyt viitisen vuotta, josta viimeisen vuoden oman yrityksen nimissä. Kouluttajaksi Pasi Saine lähti suorittamansa liikennelupakurssin jälkeen silloisen koulutusyrityksen ehdotuksesta. Koulutustehtävien ohessa Saine toimii myös edelleen kuljettajana, jotta ammattitaito pysyy yllä.

Pääasiassa Pasi Saine Oy:n avoimet ja yrityskohtaiset koulutukset tapahtuvat Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla, mutta tarvittaessa myös koko Suomen alueella. Erityyppiset ja -aiheiset koulutukset hoituvat ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Edellä mainittujen koulutuksien lisäksi Pasi Saine järjestää erilaisia avoimia ja yrityskohtaisia koulutuksia. Nuorien alalle tulevien kuljettajien kouluttaminen on myös lähellä Pasi Sainen sydäntä.

Pasi Saine Oy:n ADR-koulutukset pitävät sisällään peruskurssit, kurssit kappaletavarapuolelle, erikoiskurssit (räjähteet, radioaktiiviset aineet), säiliökuljetuskurssit sekä näiden täydennyskurssit.

Ammattipätevyyskoulutuksiin kuuluvat puolestaan seuraavat aihealueet: ennakoiva ajaminen (pakollinen kaikille kuljettajille), ajo- ja lepoaika/digipiirturi, taloudellinen ajaminen, tieturva 1-

kortti, tieturva 2 -kortti, työturvallisuuskortti, trukkikortti, kuljetusturvallisuus/kuormanvarmistaminen sekä ensiapu. Näistä ammattipätevyyskoulutuksista on oltava käytynä viisi päivän kestävää kurssia linja-autonkuljettajilla 10.9.2013 ja kuorma-autonkuljettajilla 10.9.2014 mennessä. Tällä hetkellä koulutukset ovat useiden kouluttajien mielestä melkoisesti myöhässä aikataulusta, mikä yhdessä kuljetusalalle tulevien työntekijöiden määrän pienetessä saattaa jatkossa aiheuttaa jopa kuljettajapulan.

Tampereella maaliskuun puolivälissä järjestetyllä ennakoivan ajamisen kurssilla saimme todeta, että Pasi Saine hoitaa koulutustilaisuudet ammattitaidolla sekä kokemuksella käytännönläheisesti ja elävässä elämässä tapahtuneiden esimerkkitapauksien avulla, jolloin opetus ei tunnu oppilaista ”pakkopullalta”, vaan antoisalta. Lopuksi totesimme, että Pasi Saineen motto, ”kaikki lähtee oikeasta asenteesta”, pitää varmasti paikkansa liikenteessä.

www.pasisaine.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi