Uutiset

Kuljetuskalusto

Pajakulmassa vauhti päällä – Koukkulaiteautot nopeisiin toimituksiin

Pajakulma Oy palvelee raskaan kaluston varusteluja tarvitsevia ammattilaisia aina suunnittelusta valmistukseen ja jälkimarkkinointiin. Laajaan palveluvalikoimaan kuuluvat esimerkiksi maansiirron ja tienhoidon tuotteet, sekä kuormankäsittelyyn liittyvät varustelut. Lisäksi asiakkaille toimitetaan lakaisuajoneuvoja, sekä erilaisia jakelu- ja huoltoajoneuvoja. Pajakulman vahvuutena haastavina aikoina onkin valikoiman monipuolisuus. Tällä hetkellä yhtenä yrityksen täystyöllisyyden takaavana tekijänä ovat olleet erittäin suositut, pääasiassa nykysuuntauksen mukaisesti neliakselisiin kuorma-autoihin tehtävät Joab-koukkulaiteasennukset.

Jyki Groupiin kuuluva Pajakulma Oy työllistää tällä hetkellä noin 80 alan ammattilaista neljässä toimipisteessä ja suunnitelmallisen tasaisen kasvun kautta yrityksen tuotevalikoima ja palvelujen laajuus on edustavassa kunnossa. Maailmanlaajuinen komponenttipula on näkynyt luonnollisesti myös joissakin Pajakulman tuotteissa aikataulujen viivästymisinä, mutta hyvä valmistautuminen ja toimiva yhteistyö ajoneuvovalmistajien kanssa ovat mahdollistaneet tilanteeseen nähden onnistuneet toimitukset. Tuotannon ja myynnin lisäksi myös Pajakulman suunnittelutoiminta on toiminut vauhdilla, ja uutuustuotteita onkin luvassa jo ensi elokuun Tiepäivien aikaan.

Monikäyttöiset Joab-koukkulaitteet

Pajakulman Marko Oksanen esittelemässä Joab-koukkulaitteen kauko-ohjausyksikköä, joka tuo tarkkuutta ja turvallisuutta työskentelyyn.

Joab-koukkulaitteiden helppo käytettävyys, kestävyys ja toimintavarmuus ovat miellyttäneet maamme ammattiautoilijoita jo vuosien ajan.

”Joab-koukkulaitteilla varustetut autot ovat perinteisen lavojen siirron ohella varusteltavissa niin tienhoitoon, asfalttitöihin, maansiirtoon kuin kuormausnosturillakin suoritettaviin työtehtäviin, joihin ne ovat räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Esimerkkinä Joabiin saa suoraan tehtaalta lukitustapit anturointeineen nosturilavalle. Tappeja voi tilata pareittain yksi, kaksi tai kolme paria, jolloin nostin voi vastaavasti olla kooltaan 16-, 22-, tai -28 tonnimetriä. ”

”Turvallisuusnäkökohdat näkyvät myös automatiikassa, jolla pahempien käytöstä johtuvien haverien mahdollisuus on minimoitavissa. Tarvittavien lisävarusteiden valinta on järkevintä kartoittaa jo tarjousvaiheessa, jolloin laajaa ja kustannustehokasta tehdasvarustevalikoimaa voidaan hyödyntää tehokkaasti. Hyvin tehty pohjatyö takaa onnistuneen ja kustannustehokkaan lopputuloksen”, korostaa Pajakulmasta Marko Oksanen.

Nopea saatavuus

Raskaalla ajoneuvopuolella monen mallin saatavuus on tällä hetkellä hyvin haastavaa ja uutta ajoneuvoa voi varautua odottamaan todella kauan. Pajakulma on automaahantuojien kanssa saanut pidettyä tilanteen hyvin hallinnassa ja esimerkiksi uusi koukkulaiteauto on saatavissa juuri tällä hetkellä todella nopeallakin toimitusajalla.

Pajakulman kaikissa tuotteissa yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota. Tämä näkyy esimerkiksi kuvassa näkyvässä runkopalkkien päiden viimeistelyssä.

”Joab-koukkulaitteet voidaan luonnollisesti asentaa kaikkiin tämän kokoluokan ajoneuvoihin, mutta tällä hetkellä esimerkiksi Renaultin neliakselisia Tridem-malleja on hyvin saatavilla. Olemmekin viimeisen vuoden aikana luovuttaneet jo yli kymmenen Renault-Joab -yhdistelmää maamme asiakaskunnalle. Saamme ajoneuvot nopeasti työn alle ja itse rakennustyö vie aikaa varustelusta riippuen n. 1-3 viikkoa. Lisäksi olemme erityisesti parin viime vuoden aikana varustelleet paljon myös käytettyjä ajoneuvoja, mikä on kokonaisratkaisuna palvellut asiakkaita hyvin.”

”Asiakasautojen ohella olemme kaiken aikaa rakentaneet myös paljon uusia esittelyautoja. Tälläkin hetkellä on valmiina ajoon mm. kolmeakselinen rautakauppa-auto, neliakselinen koukkuauto, sekä neli- ja viisiakseliset autot maansiirtoon. Voidaan siis hyvällä syyllä todeta, että autoja on heti saatavilla moneen lähtöön, eikä usein pitkiksi mainostetut toimitusajat ole yksiselitteisesti kaupan teon esteenä tälläkään hetkellä.”

”Lisäksi rakennettaviksi on tulossa valmiita tienhoitoautoja Scanian ja Renaultin alustoille, joten mikäli urakointitarvetta ensi talvelle löytyy, niin nyt on oikea aika kysellä tarjousta”, vinkkaa Oksanen.

Lue seuraavaksi