Uutiset

Kuljetuskalusto

Oikiat Konepäivät 2024 (osa 3, kuorma-autot)

Oulun Oikiat Konepäivillä nähtiin työkoneiden lisäksi runsas kattaus raskasta kuljetuskalustoa sekä niiden päällirakenteita ja lisävarusteita.

Seuraavassa vilkaisu, mitä pihoilla oli tarjolla eli Wetteri Power, Sisu Auto, TAVO, Scania, Veho Trucks, Niemi-Korpi ja Kone Pistemaa.

 Wetteri Power

Wetteri Power Oy esitteli Poikkimaantiellä myös Wetteri Trucksilta lainassa ollutta kalustoa. ”Volvo FM500 oli varustettu Hiab X-HiPro 548 E6 -nosturilla ja Multilift Ultima 26S56 -koukkulaitteella. Vastaavasti Volvo FH540 oli varustettu Multilift Ultima 24 -koukkulaitteella”, kertoivat vaihtoautopäällikkö Pekka Karppinen (vas.) ja kuorma-automyyjä Jarmo Moilanen (yläkuvassa). Wetterin toiminta on laajenemassa vahvasti, josta viimeisin osoitus on Sany-maarakennuskoneiden maahantuonti- ja jälleenmyyntisopimus.

Renault Trucks Diamond Tour -koeajokiertue oli käynnissä Oulussa torstaina ja perjantaina (alakuva). Koeajajia kävi kahden päivän aikana runsaasti.
”Autot olivat käytännössä koko ajan ajossa. Kiinnostus ylitti odotukset”, kertoi Wetteri Power Oy:n Renault-kuorma-automyyjä Markus Hyry.

”Renault-kuorma-autoja oli esillä myös Suomen Rakennuskone Oy:n toimipisteessä Kempeleellä. Siltäkin osin onnistuttiin, kun lauantain aikana tehtiin kaupat esillä olleesta uudesta neliakselisesta Renault-kuorma-autoalustasta”, lisäsi Hyry tyytyväisenä.
Sisu Auto & TAVO

Sisun Tuomas Hyytiällä (vas.) ja TAVO:n Marko Äikkäällä (yläkuvassa) olivat hymyt herkässä. Tuomas oli tuonut TAVO:n Oulun toimipisteelle esittelyyn Sisu Polar 578 Rock -sora-auton. Hyytiän mukaan varsinkin sora- ja tiehoitoautoista on ollut alkuvuoden aikana hyvin kysyntää.
Scania

Scanian kuorma-automyyjät Marko Mällinen ja Antti Törrö (yläkuvassa) päivystivät Terminaalitiellä perjantaina iltapäivällä. Asiakasautojen lisäksi Scanialla oli esillä myös Scania Rentin kalustoa, sekä Scanian tuttu kesäkontti oli myös kuljetettu Ouluun palvelemaan kävijöitä. Kuorma-autopuolen asiakkaat olivat lähteneet liikkeelle ja Scanialla oltiin tyytyväisiä kävijöiden määrään ja laatuun.


Veho Trucks

Oulun Vehon kuorma-automyyjä Teppo Salo (yläkuvassa) esitteli monipuolista kalustoa Ulappatiellä. Esillä oli niin raskasta kuin kevyempääkin kalustoa polttomoottorilla ja täyssähköisenä. Tapahtuma oli onnistunut ja asiakkaita oli riittänyt hyvin molempina päivinä.
”Ensi vuonna uudestaan”, viestittiin Veholta.
Niemi-Korpi

Niemi-Korpi Oy oli myös konepäivillä mukana ja Jouni Niemi-Korpi (yläkuvassa) kertoi asiakkaita olleen liikkeellä paljon Tupoksessa sijaitsevassa toimipisteessä. Esillä ollutta uutta kalustoa edustivat näyttävät 5-akseliset Iveco T-Way -koneenkuljetus- ja sora-autot. Niemi-Korpi kertoi kaupankäynnin olevan suhteellisen rauhallisella tasolla ja asuntorakentamisen vähäisyyden vaikuttavan voimakkaasti myös tavara-autokauppaan.
Kone Pistemaa

Kone Pistemaa Oy on edustanut DAF-kuorma-autoja Pohjois-Pohjanmaan alueella nyt reilun vuoden. Konepäivillä oli esillä kuvassa olevan DAF XG+ 530 -vetoauton lisäksi muun muassa kaksiakselinen DAF XD NEK umpikorilla. Kone Pistemaa on järjestämässä myös DAF-kesätapahtumaa, joten kannattaa laittaa Pistemaan some-sivut seurantaan.

Kone Pistemaalla oli testattavana Cranab-puutavaranosturi, jota esit­teli Lauri Keskisimonen maahan­tuoja Grutech Oy:ltä.
Lue seuraavaksi