Uutiset

Työkoneet

Oikiat Konepäivät 2024 (osa 1)

Kevään konepäivät jatkuivat vilkkaana. Huhtikuun lopulla olivat vuorossa Oikiat Konepäivät Oulussa. Kentältä kantui viestiä, että hyvin paljon oli väkeä liikkeellä tässä Oulun seudulla pidetyssä tapahtumassa. Osaltaan varmasti Hailuodon siltaprojekti on rohkaissut asiakkaita konehankintojen pariin tai ainakin keräämään tietoa tulevaa päätöksentekoa varten.


Tässä satoa kahden päivän tapahtumasta; KH-Koneet Group, Maatori ja Aari Rahoitus, Konesilta, Lännen Tractors, Avant Center, HakaCenter ja Rotator.


Lisää pihoja tulossa.
KH-Koneet Group

KH-Koneet Groupin Pohjois-Pohjanmaan, Oulun, Lapin ja Kainuun jälleenmyyjä JL Machine Oy laajentaa huolto- ja korjaamotilojaan. Uusi noin 300 neliömetrin lisätila palvelee uusien koneiden varustelussa kuin myös huoltotöissä.
”Nyt saadaan kaikki palvelut, myynti, huolto ja varaosat, samaan osoitteeseen. Pystymme parantamaan palvelutasoa entisestään”, kertoivat JL Machinen Jarmo ja Jaakko (yläkuvassa) Laurila konepäivillä. Uusien tilojen myötä myös lisälaitevalikoima kasvaa.
”Haluamme tarjota niitä asiakkaillemme suoraan hyllystä”, lisäävät Laurilat. Lisärakennus valmistuu vuoden 2024 aikana.

Sähkökäyttöinen Wacker Neuson WL20e painaa 2 350 kilogrammaa ja sen nostokorkeus on maksimissaan 2 436 millimetriä. Toiminta-aika on yli kuusi tuntia ja latauspistoke mallia Type 2. Virran vastaanottonopeus on huippuluokkaa. Käyttökokemukset kertovat, että koneen saa ladattua ruokatunnin aikana 30 prosentin tasosta aina 80 prosentin tasoon asti.


Pyöräalustainen Wacker Neuson EW100-2 on uutuusmalli reilun 11 tonnin painoluokkaan. Perkins-moottori tuottaa 100 kilowatin (136 hv) huipputehon. Ajonopeus on maksimissaan 40 kilometriä tunnissa. Kaivusyvyys on maksimissaan 4 244 millimetriä ja kaivuetäisyys vastaavasti 8 355.
Maatori

Maatori Oy ja Aari Rahoitus Oy pitivät Oulun toimitilojensa avajaiset Oikiat Konepäivät -tapahtumassa. ”Hyvin on saatu heti kävijöitä myös tänne Piikujalle”, kertoi Oulun toimipisteen myyntipäällikkö Pekka Karjalainen perjantaina aamupäivällä. Monessa mukana ollut Karjalainen kuvaa kaupankäynnin virettä aivan kohtuu hyväksi pohjoisemman Suomen alueella. Maatorin toiminta perustuu laajojen yhteistyöverkostojen mahdollistamaan palveluun, jossa niin konekaupan myyjälle kuin ostajalle tarjoutuu kustannustehokas tapa hallita kalustoaan. Toimintatapa sopii Karjalaiselle, jonka kontaktit ovat Oulun alueella ja laajemmallakin.

Pekka Karjalainen
Konesilta

Konesilta Oy oli tuonut Kubotat koeajettavaksi Konekujalan korjaamon piha-alueelle. Testaajia oli riittämiin ja uusi Huddig-kaivurikuormaajaedustus oli nyt ensimmäistä kertaa esillä Konesillan lipun alla.
Lännen Tractors

Lännen Tractors Oy:n aluemyyntipäällikkö Kari Sorola poseerasi ylpeänä uuden Lännen 8800M -koneen edessä. Täydellisesti ratavarusteltu kone oli viimeistelty niin ikään kotimaisella Rotyxin valmistamalla kauhanpyörittäjällä.

Kari Sorola
Avant Center

Pohjois-Suomen Avant Center avattiin Kempeleen Voimatielle viime vuoden alkupuolella. Samoista tiloista palvellaan alueen Avant-asiakkaiden lisäksi kaikkia Leguan-henkilönostinasiakkaita. Aluepäällikkö Jari Rahkonen on tyytyväinen Avant Centerin ensimmäiseen vuoteen Kempeleessä. ”
Toiminta on lähtenyt mainiosti käyntiin, ja asiakkaat ovat löytäneet uudet toimitilat hyvin. Myös konepäivillä riitti vilskettä”, kertoi Rahkonen. Kuvassa oleva Avant e527 on uutta täyssähköistä ja akkukäyttöistä mallisarjaa, joissa käytetään Avantin itse valmistamia akkuja.

Jari Rahkonen


Leguan Lifts Oy:n myyntipäällikkö Antti Sareela oli paikalla esittelemässä Leguan-henkilönostimia. Hän kertoi uusien Avant Centereiden mahdollistaneen myös aikaisempaa laajemman Leguan-myynnin.
”Samalla kun Avant-myynti on kasvanut, niin samoin on tapahtunut myös Leguan-mallistolle Suomessa. Kun kaikissa Avant Centereissä keskitytään Avant- ja Leguan-koneiden kauppaan, niin tulosta on syntynyt. Kun henkilökunta on ammattitaitoinen ja asiantunteva juuri kyseisten tuotteiden suhteen, ei ole ihme, että myös asiakkaat ovat tyytyväisiä palvelun tasoon”, totesi Sareela.

Antti Sareela


Euro-neliö Oy:lle Keminmaalle oli lähdössä konevuokrauskäyttöön lisää Avant-kalustoa.
HakaCenter

HakaCenter Oy on nostanut raskaan kaluston huoltovalmiuttaan, ja jatkossa raskaskalustokorjaamo Mullukkatiellä palvelee aikaisempaa raskaampaakin kalustoa. Korjaamo on erikoistunut muun muassa kallioporakaluston huoltoihin ja korjauksiin, mutta osaamista on laajemmaltikin muihin maarakennuskoneisiin aina 70 tonnin painoluokkaan asti. Juha Kankaanpää (alakuvassa oik.) vastaa raskaan kaluston korjauksista ja Antti Nikula (vas.) vastaavasti perinteisestä HakaCenterin korjaamopuolesta.

Konemyyjä Mika Sinkkonen esitteli Joskin Trans-KTP 22/50 -kippiperävaunua, joka on suunniteltu rakennustyömaille. Joskin-perävaunujen kestävyys on taattu vahvan Hardox 450 -rakenteen ansiosta. 
Rotator

Rotatorilla syötiin soppaa ja nautittiin kakkukahvista. Viileässä ilmassa oli mukava välillä lämmitellä sisätiloissa.


Rotator Oy:n Oulun konemyyjä Aarne Halmetoja uhkasi näiden Oulun Oikiat Konepäivien olevan hänen viimeiset, ainakin konemyyjän roolissa. Syksyllä olisi tarkoitus siirtyä viettämään ansaittuja eläkepäiviä.
”Kun on kymmeniä vuosia saanut tehdä töitä, joista on pitänyt, niin on se kai jo aika tehdä tilaa nuoremmille”, kertoi Halmetoja tyytyväisenä konepäivillä.

Aarne Halmetoja


Remun seula- ja murskakauhat ovat olleet kevään konepäivillä mukana Rotatorin toimipisteissä. Remun kotimaan myynnistä vastaava Jari Mattila on ollut tyytyväinen tapahtumissa saatuun asiakaskontaktien määrään.
”Remu on perinteinen ja useimmille urakoitsijoille tuttu merkki vuosien ajalta. Vaikka tuotannostamme suurin osa menee vientiin, niin teemme myös kotimaan kauppaa aktiivisesti. Konepäivät ovat siitä hyvä esimerkki”, kertoi Mattila Rotatorin Oulun toimipisteessä.

Jari Mattila
Lue seuraavaksi