Uutiset

Kuljetuskalusto

Nyt tulee uusi Atego

Mercedes-Benz kertoo tuovansa kevään aikana markkinoille uuden Atego-perheen, joka asettuu 6,5-16 tonnin kokoluokkaan. Ohjaamossa on selvää sukunäköä jo aiemmin esiteltyjen raskaampien ajokkien kanssa ja pannuhuoneeseen kannetaan uudet, 5,1 ja 7,7-litraiset moottorisukupolvet. Tarjolla on kaikkiaan seitsemän EGR- ja SCR-järjestelmiä sekä partikkelisuodatinta hyödyntävää, Euro 6-tason täyttävää vaihtoehtoa 156 – 299 hevosvoiman teholuokassa.

Valmistaja lupaa tarjota uusilla moottoreilla paitsi korkeita vääntömomentteja, myös aikaisempaa maltillisempaa polttoaineenkulutusta. Kulutuksen kerrotaan alentuvan jopa viidellä prosentilla nykymoottoreihin verrattuna. Säästöjä kerrotaan syntyvän myös huoltokuluissa, sillä huoltovälien kerrotaan kasvavan nykyisestä.

Vaihteistovalikoima pitää sisällään kuusi-, kahdeksan- ja yhdeksänportaisia vaihteistoja, jotka on mahdollista valita joko manuaalina tai automatisoituna vaihtoehtona. Ategoon tuodaan myös raskaammista ajokeista tuttu automatisoitu PowerShift 3 -vaihteisto. Varusteiden määrää on myös kasvatettu ja Daimler kertookin muun muassa ajonvakautusjärjestelmän kuuluvan aina vakiovarusteiden joukkoon. Vauhdin hillitsemisessä käytetään uudelleen suunniteltua kaksivaiheista moottorijarrua, levyjarruja sekä jatkuvatoimista magneettihidastinta.

Uusi Atego esitellään yleisölle huhtikuussa 2013 Birminghamin kansainvälisessä hyötyajoneuvonäyttelyssä ja Bauma -messuilla Münchenissä. Uuden Ategon myynti alkaa toukokuussa 2013.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi