Uutiset

Kuljetuskalusto

Nikola vetykuorma-autot Eurooppaan

Vastatakseen eurooppalaisten asiakkaiden kasvavaan mielenkiintoon, Nikola Motor Company on kehittänyt vetyä käyttävän, polttokennokäyttöisen Nikola Tre -kuorma-auton myös Euroopan markkinoille.

Nikola Tre on asiakkaan valinnan mukaan moottoriteholtaan 500–1 000 hevosvoimaa. Vetotapavaihtoehdot ovat 6×2 ja 6×4. Toimintamatkaa luvataan 500–1 200 kilometriä yhdellä tankkauksella, riippuen asiakkaan autoon valitsemasta kokoonpanosta. Tre täyttää tällä hetkellä Euroopassa voimassa olevat mittasäädökset.

Eurooppalaiset testit Nikola aloittaa Tre:llä Norjassa vuoden 2020 paikkeilla. Nikolalla on myös suunnitelmia aloittaa tuotantoa Euroopassa. Alustavat toimet suotuisan tuotantopaikan löytymiseksi on jo aloitettu.

Nikola tarjoaa yhteistyössä Oslolaisen Nel Hydrogenin kanssa vetytankkausasemia USA:han. Nikola on ollut yhteistyöhön tyytyväinen, ja jatkaa sitä vahvistaakseen kasvustrategiaansa Euroopassa.

Vuoteen 2028 mennessä, Nikolan suunnitelmissa on rakentaa yli 700 vetytankkausasemaa USA:han ja Kanadaan. Jokainen niistä tuottaa 2 000–8 000 vetyä vuorokaudessa. Eurooppaan Nikola aikoo rakentaa ensimmäiset vetyasemat vuonna 2022 ja laajentua suurimpaan osaan Eurooppaa vuoteen 2030 mennessä.

Nikola Tre:n prototyyppi on nähtävillä 16–17 huhtikuuta ensi vuonna Nikola World -tapahtumassa Phoenixissa, Arizonassa. Samassa tapahtumassa voi nähdä Nikola Two:n tositoimissa perävaunun kanssa. Myös 700 bar:n paineella toimiva vetytankkausasema on toiminnassa.

Lue seuraavaksi