Uutiset

Kuljetuskalusto

NCS Finlandille ja Pinecapelle LNG-käyttöinen Volvo

Energiayhtiö Gasumin laajenevan kaasutankkausasemaverkoston myötä yhä useampi kuljetusyritys uudistaa kalustoaan ympäristöystävällisemmäksi. Kuljetus- ja logistiikka-alan yritys NCS Finland Oy ja yrityksen alihankkijana toimiva Pinecape Oy ottivat heinäkuussa käyttöönsä nesteytetyllä maakaasulla (LNG) toimivan Volvo FH 460 LNG -vetoauton. LNG:n liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä yli 20 prosentilla verrattuna dieseliin.

EU:n kunnianhimoiset päästötavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi asettavat myös logistiikkayrityksille haasteen vähentää kuljetuksista aiheutuvia päästöjä. Päästötavoitteiden mukaan raskaan liikenteen on vähennettävä hiilidioksidipäästöjä 15 prosentilla vuoteen 2025 mennessä verrattuna vuoteen 2019. NCS Finland ja Pinecape tavoittelevat päästöjen vähentämistä nesteytetyn maakaasun (LNG) avulla.

”LNG oli meille luonnollinen valinta, koska se täyttää niin nykypäivän kuin tulevaisuuden päästötavoitteet”, kertoo NCS Finlandin operatiivinen johtaja Jarmo Halonen. ”Asiakkaamme edellyttävät päästöjen vähentämisestä kuljetuksissa. Se onnistuu helpoiten muuttamalla kuljetuskalustoa.”

NCS Finland on erikoistunut koko Euroopan kattaviin maantiekuljetuksiin. Yhtiö kuljettaa vuosittain yli 30 000 lähetystä. Ympäristöstä huolehtiminen on yritykselle tärkeä arvo, ja yritys on pitkäjänteisesti kehittänyt toimintaansa kestävän kehityksen ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

”Olemme tyytyväisiä, että NCS Finlandin ja Pinecapen kaltaiset edelläkävijäyritykset vähentävät hiilidioksidipäästöjä LNG:n avulla. Rakennamme määrätietoisesti kaasutankkausasemaverkostoa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, jotta vähäpäästöiseen polttoaineeseen vaihtaminen olisi helpompaa”, kiteyttää Gasumin liikenteen Senior Sales Manager Jani Arala.

LNG:n ympäristöystävällisyys ja edullisuus vakuuttivat

Myös NCS Finlandin alihankkija Pinecape panostaa vähäpäästöisiin kuljetusratkaisuihin. Pinecapen kuljetuspäällikkö Harri Nummelan mukaan LNG:n vähäpäästöisyys ja edullisuus vaikuttivat päätöksentekoon.

”Ilmastoasiat ovat meille tärkeitä ja haluamme kantaa oman kortemme kekoon tässä asiassa. Ajaminen LNG:llä on ollut todella sujuvaa. Pitkässä juoksussa teemme myös merkittäviä säästöjä polttoainekuluissa verrattuna dieselajoneuvoihin. Harkitsemme ehdottomasti useamman LNG-ajoneuvon hankintaa”, Nummela toteaa.

”Kaukoliikenteessä kaasuautolla ajaa yhdellä tankillisella jopa tuhat kilometriä ja polttoainekulut ovat pienemmät kuin dieselillä. Volvon FH LNG -kaasukuorma-autoissa tehosta ja väännöstä ei kuitenkaan tarvitse tinkiä yhtään vastaavaan dieselautoon verrattuna”, Volvo Trucksin myyntijohtaja Reino Manninen kertoo.

LNG:n käytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä yli 20 prosentilla verrattuna fossiiliseen dieseliin. LNG tuottaa vähemmän lähi- ja pienhiukkaspäästöjä, eikä kaupunkien ilmanlaatu näin kärsi. LNG-autoissa voidaan käyttää myös nesteytettyä biokaasua (LBG). Se on koostumukseltaan LNG:tä vastaava polttoaine, joka on valmistettu biomassasta. Biokaasun käytöllä voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna dieseliin.

Lue myös: Volvo Trucks lanseeraa uuden joustavan huoltosopimuksen

 

 

Lue seuraavaksi