Uutiset

Kuljetuskalusto

N.A.P. pesee kaluston Pirkkalan Veholla

Nekalan Autopesu toimii Tampereella useiden henkilöautoliikkeiden yhteydessä pesuyrittäjänä. Raskas kalusto ei yrittäjä Tero Eloselle ollut entuudestaan tuttua, mutta Mika Alho on ehtinyt toimia niidenkin parissa useita vuosia. Eloselle autopesuala on tuttua neljännesvuosisadan ajalta ja yrittäjänäkin tällä alalla hän on toiminut 12 vuotta.

”Mahdollisuus toimivaan yrittämiseen raskaan kaluston parissa tuli selväksi heti ensimmäisellä käynnillä tällä paikalla. Sijainti on mitä mainioin tontilla, jolla on kattava tarjonta alan palveluja ja piha erittäin toimiva raskaiden yhdistelmienkin kanssa”, kertoo Elonen. ”Myös uudet koneet ja valmiiksi tarkoitusta varten varusteltu halli helpottivat päätöstä. Vieressä sijaitsevat myös muun muassa VAK ja TAV, joiden kanssa meillä on myös läheinen yhteistyökuvio.”

”Vaikka olemme Vehon tiloissa, ei Veholla ole mitään sitä vastaan, että täällä käy kaiken merkkistä kalustoa. Haluammekin, että voimme palvella mahdollisimman kattavasti laajaa asiakaskuntaa. Paikka löytyy helposti, sillä alan ihmisille se on tunnettu. Jasperintielle eivät vielä kaikki navigaattorit osaa neuvoa, mutta toivottavasti tämäkin yksityiskohta korjautuu pikapuoliin.”

Paljon käsityönä

N.A.P. pesee kaikkea, mikä sopii ovista sisään, mutta pääpaino on raskaassa kuljetuskalustossa. ”Meille sopii täysperäyhdistelmä, kaksi kuorma-autoa, kolme isoa pakettiautoa tai pullakoriautoa, neljä pientä pakettiautoa tai viisi henkilöautoa kerralla pesuhalliin”, esittelee Alho. ”Raskaan kaluston pesemme pesukoneella ja pesurissamme on myös kattoharja, joten kalusto tulee pestyä joka puolelta. Henkilöautot pesemme tietysti käsin.”

Käsipesua N.A.P.:n pesuihin kuuluu täydentävänä myös konepesujen yhteydessä. ”Kalustossa on aina kohtia, joihin kone ei pääse kunnolla pesemään, kuten erilaisia muotoja ja koloja. Tällaiset kohdat käymme käsipesulla läpi ja voidaan sanoa, että aina ohjaamon osa käydään läpi käsinpesuna”, sanoo Alho.

Pesujen lisäksi tehdään tarpeen mukaan myös laajempia fiksauksia, kuten vahauksia, sisäpuhdistuksia ja lasinpaikkauksia.

Laadukasta palvelua

Toiminnasta tulee selvästi kuva, että tarkoitus on tehdä korkeaa laatua. ”Meidän ajatuksemme ja kokemuksemme mukaan asiakas, joka saa laadukasta palvelua, tulee uudelleenkin palveltavaksi. Meillä kuuluu esimerkiksi alumiiniosien happokäsittely normaaliin pesun hintaan. Käsittelyllä alumiiniosat, joita nykyaikaisessa kalustossa on varsin paljon, tulevat kiiltäviksi ja näyttäviksi”, lupaa Elonen. N.A.P. Truck:lla on oma Facebook-sivunsa, joille päivitetään kuvia säännöllisesti ja tuolla on muun muassa havainnekuvia miten alumiininen tankki tulee kuin uudeksi happokäsittelyn avulla.

Palvelussa panostetaan joustavuuteen ammattikuljettajien ehdoilla. ”Meillä on 6 miestä kahdessa vuorossa, mikä mahdollistaa laajat aukioloajat. Pesemme arkisin iltayhdeksään asti ja lauantaisinkin 15 asti. Otamme myös sisään vielä varttia vaille paikalle tulleet pesuun ja välillä täällä on pesty puolille öin asti”, sanoo Elonen. ”Aukioloaikamme pitäisi nyt sopia kuskien vuoronvaihtoihin, joissa kohdin kalusto pysähtyy hetkeksi. Lisäksi meillä on taukotila, jossa pääsee nettiin, saa kahvia ja pullaa ja onpa siellä joku kuljettaja käynyt suihkussakin. Toisessa päässä taloa on hyvä ruokapaikka.”

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi