Uutiset

Kuljetuskalusto

Mt 180: paalutustyöt ja louhintaräjäytykset käynnistyvät Hessundinsalmen sillan työmaalla

Hessundin työmaan kartta

Hessundinsalmen sillan alueella käynnistyvät työsillan paalutus-, poraus- ja louhintatyöt 7.12.2022. Työt jatkuvat työsillan rakentamisen ohessa varsinaisen sillan sekä väylätöiden muilla paalutus- ja louhintatöillä vuoden 2023 ajan. Vuoden 2024 töistä tiedotetaan erikseen.

Sekä paalutuksista että louhinnoista aiheutuu ajoittaista melua ja tärinää lähiympäristöön. Aiheutuvaa tärinää seurataan mittarein ja kiinteistöihin suoritettavilla ennakkokatselmuksilla. Tärinämittauksia tehdään tärinähaittavaikutuksen alueella, ja katselmusten ajankohdat ilmoitetaan erikseen kiinteistökohtaisesti. Mittausten ja katselmusten tarkoituksena on valvoa sitä, että melu- ja tärinähaitta pysyy ympäristölle kohtuullisena.

Paalutus-, poraus- ja louhintatöitä tehdään maanantaista perjantaihin klo 7–20 meluilmoitukseen annetun päätöksen määräyksiä noudattaen. Räjäytyksistä ilmoitetaan äänimerkillä ennen räjäytystä. Räjäytyksen ajaksi liikenne pysäytetään tarvittaessa enintään 8 minuutiksi. Liikenne pysäytetään siten, että liikenne ei pysähdy eikä jonoudu Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltakansille. Pysäytyksiä vältetään aamu- ja iltapäiväruuhkien sekä viikonloppu- ja juhlapyhien ruuhka-aikoina.

Tekstiviestipalvelu kertoo koska liikenne pysäytetään ja koska räjäytetään

”Loimme tekstiviestipalvelun auttamaan alueen asukkaita ja ohikulkijoita ennakoimaan mahdolliset liikenteen pysäytykset sekä räjäytykset. Tekstiviestit lähetetään noin 30 minuuttia ennen pysäytystä tai räjäytystä, mutta tutkimme mahdollisuutta siihen, voisiko tiedon lähettää jo hieman aikaisemmin,” sanoo projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Tiedon tulevasta liikenteen pysäytyksestä ja louhintaräjäytyksestä voi tilata etukäteen hankkeen ylläpitämästä tekstiviestipalvelusta. Tekstiviesti-ilmoitus saapuu noin 30 minuuttia ennen seuraavaa räjäytystä. Palvelun käyttöönotto on maksutonta ja viestien vastaanottamisen voi perua milloin tahansa. Ohje tekstiviestipalvelun tilaamiseen löytyy hankkeen kotisivuilta.

Voit tilata tekstiviestillä tiedon seuraavasta louhinnasta tai liikenteen pysäytyksestä

Tekstiviesti-ilmoitus saapuu noin 30 minuuttia ennen tulevaa räjäytystä tai liikenteen pysäytystä. Liity palveluun lähettämällä tekstiviesti puhelinnumeroon +358 50 902 4107:

  • viesti A, jos haluat ilmoitukset räjäytyslouhinnoista,
  • viesti B, jos haluat ilmoitukset liikennejärjestelyistä tai
  • viesti AB, jos haluat ilmoitukset molemmista.

Tekstiviestipalvelu on hankkeen allianssikumppaneiden ylläpitämä, ja palvelun käyttöönotto on maksutonta. Viestien vastaanottamisen voi milloin tahansa perua viestillä EI.Lue seuraavaksi