Uutiset

Kuljetuskalusto

Monipuolisempi Team Limetec

Limetec umpikori

Team Limetec on jo vuosia ollut tuttu markkinointinimi Kokkolassa, Indolan teollisuusalueella valmistetuille päällirakenteille ja perävaunuille. Tammikuussa toteutuneen liiketoimintakaupan myötä myös valmistavan yhtiön nimeksi tuli Oy Team Limetec Ab.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Team Limetecin tuotantotiloissa on poikkeuksellisesti valmistumassa pelkästään perävaunuja. Yhtiön myyntipäällikkö Lars Ahola kertoo tilanteesta.

”Viime viikolla lähti viimeinen auto asiakkaalle, ja koronan takia uusia alustoja ei ole vähään aikaan tullut tehtaalta. Tilauksia on, mutta ei autoja, joiden päälle voisi korin rakentaa. Onneksi meillä on hyvin perävaunuja tilauskannassa, joten tuotanto on ollut käynnissä. Juhannuksen tienoilla alustoja tuleekin sitten isompi erä, ja korien valmistusta päästään jatkamaan. Ennakolta tehdään se, mikä on mahdollista”, sanoo Ahola.

Muutos omistuksessa

Viime vuoden lopulla uutisoitiin, että Limetec Oy oli ajautunut konkurssiin, ja että toiminnalle etsittiin jatkajaa. Etsintä tuottikin tulosta, ja tammikuun loppupuolella Limetec-tuotteiden tuotanto pääsi uuteen vauhtiin, kun Oy Team Limetec Ab aloitti toimintansa. Uusi yhtiö on kokonaan Huittisissa toimivan Kuorma-autokorjaamo Mäkelä Oy:n omistuksessa. Samaan yritysryhmään kuuluu myös perniöläinen AM Automäkinen Oy.

AM Automäkinen kippiperävaunu
Automäkisen päällirakenteet ja perävaunut tunnetaan käyttäjien keskuudessa laadukkaina tuotteina. Jatkossa niille on tarjolla jälkimarkkinointipalveluita myös Kokkolassa.

”Limetec-tuotteet ovat hyvässä maineessa. Meillä ei aiemmin ole ollut umpikorien tuotantoa, joten nyt myös ne kuuluvat tuotevalikoimaan”, sanoo yrittäjä Juha-Pekka Mäkelä, ja jatkaa: ”Team Limetecin myötä saamme vahvaa kokemusta ja osaamista myös vientitoimintaan.”

Kaiken kaikkiaan omistusmuutos sujui olosuhteisiin nähden sujuvasti, sillä tuotannossa oli vain yhden päivän mittainen katkos. Tuotanto Kokkolassa jatkuu entisissä tiloissa.

”Haasteellisen markkinatilanteen takia tuotantomäärät ovat vielä tällä hetkellä vähäisempiä kuin olin toivonut, mutta tilanteelle ei oikein voi mitään. Määrien kasvattamiseen on kuitenkin valmius, kunhan kysyntä tästä elpyy”, kertoo Mäkelä.

Laajempi tuotevalikoima

Lars Ahola
Lars Ahola jatkaa Team Limetec Oy:ssä myyntipäällikkönä. Tuttujen Limetec-päällirakenteiden ja -perävaunujen lisäksi hänellä on tarjolla samaan yritysryhmään kuuluvan AM Automäkinen Oy:n tuotteet.

”Limetec-tuotteet ovat ennallaan. Uutta on se, että asiakas voi nyt ostaa sekä Limetecin että AM Automäkisen valmistamia päällirakenteita ja perävaunuja minulta täältä Kokkolasta, Pasi Kenniltä Huittisista tai Raimo Mäkiseltä Perniöstä”, sanoo Lars Ahola.

Team Limetec tulee panostamaan tuotannossaan entistä enemmän asiakaskohtaisesti räätälöityihin ratkaisuihin. Niitä täydentävät AM Automäkisen laadukkaina tunnetut kippi- ja nostokapellilavat sekä perävaunut. Yhtiö myös jatkaa keveisiin kuorma-autoihin ja pakettiautoihin soveltuvien ruotsalaisten CAB-korien maahantuojana Suomessa ja Norjassa.

”CAB-korien ehdoton valtti on hyvin alhainen omapaino”, hän kertoo. ”Esimerkiksi etuvetoiseen Mercedes-Benz Sprinter -pakettiautoon saa 19 kuutiometrin korilla ja takalaitanostimella yli tonnin kantavuutta. Ei tarvita ammattipätevyyttä eikä piirturia, saa ajaa henkilöauton ajokortilla ja, jos nopeusrajoitus sallii, 120 km/h”, Ahola luettelee.

Mercedes-Benz Sprinter CAB-korilla
Team Limetec tuo maahan ruotsalaisia CAB-koreja paketti- ja kevytkuorma-autoihin. CAB-korien omapaino on hyvin alhainen, joten kantavuutta saadaan pakettiautoonkin runsaasti.

Panostusta huolto- ja korjauspalveluihin

Laajentuneen tuotevalikoiman myötä Team Limetec panostaa yhä vahvemmin myös huolto- ja korjauspalveluiden kehittämiseen.

”Sekä Kokkolassa, Huittisissa että Perniössä on tarjolla huolto-, korjaus- ja varaosapalveluita päällirakenteisiin sekä perävaunuihin. Liikennöitsijät kertovat arvostavansa sitä, että palvelut ovat mahdollisimman lähellä. Nyt pystymme palvelemaan entistä paremmin asiakkaitamme myös pohjalaismaakunnissa”, Juha-Pekka Mäkelä sanoo lopuksi.

Lue myös: Kuorma-autokorjaamo Mäkelä on ostanut Oy Karleby Limetec Ab:n

Lue seuraavaksi