Uutiset

Kuljetuskalusto

Mikä on vanhin yhä käytössä oleva DAF-kuorma-auto?

DAF Trucks etsii vanhinta yhä kuljetuskäytössä olevaa kuorma-autoa. Haku koskee menneiden vuosikymmenten perinteisiä DAF-ajoneuvoja, jotka ovat jokapäiväisessä käytössä yhä nykyään.

Kutsumme kaikki liikennöitsijät ja kuljettajat jakamaan kuorma-autonsa tarinan DAF Trucks N.V:n Facebook-sivulla.

DAF Trucks täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Yritys keskittyi aluksi kevyiden puoliperävaunujen valmistukseen ja aloitti kuorma-autojen valmistuksen vuonna 1949. DAF-ajoneuvot ovat sen jälkeen tulleet tunnetuiksi luokkansa parhaasta polttoainetehokkuudesta ja ajomukavuudesta sekä erinomaisesta luotettavuudesta ja kestävyydestä.

DAF saa säännöllisin väliajoin liikennöitsijöitä ja kuljettajilta eri puolilta maailmaa kuvia, joissa nämä esittelevät ylpeinä vuosikymmeniä sitten valmistettuja, mutta yhä käytössä olevia kuorma-autojaan. Tämä herätti kysymyksen: Mikä on vanhin yhä käytössä oleva DAF-kuorma-auto ja missä päin maailmaa se sijaitsee?

DAF Trucks on nyt käynnistänyt Facebook-kampanjan löytääkseen vastauksen kysymykseen. Irlantilainen John Tarrent on jo jakanut vuodelta 1984 peräisin olevan DAF 2100 -klassikkokuorma-autonsa tarinan ja kertoo sen olevan edelleen kovassa käytössä. Se on Tarrentin mukaan ollut töissä jo 34 vuotta, eikä se koskaan tuota pettymystä vaan palaa aina takaisin tukikohtaan päivin ja öin.

DAF etsii kuvia ja tarinoita 90-, 80- ja 70-luvuilla tai jopa sitä aiemmin käyttöönotetuista kuorma-autoista, jotka ovat käytössä yhä tänä päivänä. Kuvat ja videot voi julkaista DAF:n Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/daftrucksnv/. Maailman vanhin käytössä oleva DAF-kuorma-auto julkistetaan marraskuun lopulla.

Lue seuraavaksi