Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benzin kuorma-automyynti vilkasta alkuvuonna

Mercedes-Benzin yli 16-tonnisten kuorma-autojen kappalemääräinen myynti nousi helmikuussa 48:aan viime vuoden 39 autosta – kasvua siis 23,1 prosenttia. Kahden kuukauden jälkeen kuorma-autoja on toimitettu 90 kappaletta eli 9,8 prosenttia enemmän kuin alkuvuonna 2018. Markkinaosuus on 18,3 eli Mercedes-Benz on maan kolmanneksi suosituin kuorma-automerkki. 6–16-tonnisten luokassa Mercedes-Benz on markkinaykkönen 16 autolla ja 36,4 prosentin osuudella kokonaismyynnistä.

Mercedes-Benz Uptime -palvelussa jo yli 300 aktiivista ajoneuvoa

Mercedes-Benz Uptime -palvelun lanseeraus on lähtenyt onnistuneesti käyntiin. Suomen teillä liikkuu jo yli 300 Mercedes-Benz Uptime -asiakasta ja saatu palaute palvelun toimivuudesta on ollut erittäin positiivista.

Mercedes-Benz Uptime -palvelun tärkeimpänä etuna on ajoneuvon akuuttien huolto- ja korjaustarpeiden tunnistaminen ja parhaassa tapauksessa ajoa estävien teknisten vikojen ennalta estäminen. Järjestelmien välinen tieto mahdollistaa varhaisen viantunnistuksen ja näin suunnittelemattomien korjaamokäyntien kesto lyhenee. Merkittävänä etuna asiakkaalle on proaktiivinen asiakaspalvelu, jossa Customer Assistance Center (CAC) tai asiakkaan valitsema kotikorjaamo on yhteydessä asiakkaaseen eikä päinvastoin. Lisäksi monipuolinen asiakasportaali tarjoaa reaaliaikaisen yhteenvedon koko ajokaluston teknisestä tilasta.

Mercedes-Benz-huolenpitosopimuksen voi yhdistää Mercedes-Benz Uptime -palveluun, jolloin auton älykäs verkotus ja Mercedes-Benz-huolenpitosopimus yhdistyvät optimaalisesti.

25-tonnista eActrosia testataan käytännön jakelutehtävissä

Täyssähköisen eActrosin kyvyt pääsevät todelliseen testiin keväällä käynnistyvässä testisarjassa Saksassa. Logistik Schmitt -kuljetusyhtiö käyttää autoa komponenttikuljetuksissaan oman keskusvarastonsa ja Daimlerin Rastattin tehtaan välillä. Käytännössä eActros korvaa tällä 168 kilometrin pituisella reitillä dieselkäyttöisen Actrosin. Koeajot aloittavat samalla eActrosin kenttätestien sarjan, joka jatkuu Etelä-Saksassa usean vuoden ajan. Se on samalla osa eWayBW-projektia, jonka tavoitteena on muuttaa kaikki kaupalliset kuljetukset sähköisiksi tiellä numero B462 Rastattin ympäristössä.

”Sähkökäyttöinen eActrosimme on liikkunut julkisilla teillä kesäkuusta 2018 alkaen, ja takana on jo yli 30 000 testikilometrin rupeama sähkövoimalla. Normaaleissa arkipäivän kuljetuksissa autoa on testattu syyskuusta lähtien, ja noin 200 kilometrin toimintamatka sähköllä on osoittautunut ehdottoman realistiseksi”, Mercedes-Benz Trucksin toimitusjohtaja Stefan Buchner sanoo.

Lue seuraavaksi