Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz Antos 1830 L 4×2 – Ekologinen Euro 6 raskaaseen jakeluun

Koeajoimme uuden raskaan sarjan Mercedes-Benz Antos -jakeluauton, joka on suunniteltu vastaamaan jakeluliikenteen tarpeita 18 tonnista ylöspäin. Uuden Antosin tunnistaa helposti keulan designista Mercedeksen kuorma-autoperheen jäseneksi. Lisäksi Antosin vakiona oleva Euro 6 -moottori täyttää jo nyt ensi vuonna voimaan astuvan pakokaasunormin. Koeajoautossa oli pienimmästä päästä oleva 7,7-litrainen, teholtaan 220 kW (299 hv) oleva kuusisylinterinen Euro 6 -rivimoottori, jonka maksimivääntömomentti oli 1200 Nm kierrosalueella 1 200-1 600 r/min. Puhti riitti kuitenkin hyvin kokonaispainoltaan 15,1 tonnin auton liikuttamiseen sekä kaupungissa että maantiellä. 5,5-metrin akselivälillä oleva auto oli vakioalustainen jakeluauto, jossa oli 8,25 metriä pitkä kokosivunaukeava umpikori ja Zepron kahden tonnin takalaitanostin.

Vahtolaisen VAK Oy:n valmistaman kokosivuaukeavan umpikorin ulkomitat olivat: pituus 8250 mm, leveys 2510 mm ja korkeus 2600 mm. Takalaitanostimeksi oli valittu Zepron ZHD 2000 155MA, jonka nostokyky on 2000 kg ja nostolevyn koko 2560×2000 mm.

Antosin ohjaamoon nouseminen on helppoa kolmen pitäväpintaisen porrasmaisen askelman ja molemminpuolisten tukevien nousukahvojen avulla. Portaat on myös valaistu.

Antosin kuljettajanpaikka on mukava ja sen hallintalaitteet sekä säilytystilat ovat ergonomisesti sijoitetut. Monitoimiohjauspyörästä voi käyttää puhelinta, kuljettajanavustinjärjestelmiä, vakionopeussäädintä tai muuttaa asetuksia mittaristossa. Vaihdevalitsimen toiminnot on koottu yhteen vipuun ohjauspylvääseen.

Lisävarusteena Antosiin saa selkeän 12,7 cm TFT-värinäytön sekä mittariston, jossa näkyvät kaikki auton tiedot sekä peruutuskameran kuvat ja jossa on videotoiminto.

Apukuljettajan istuimen istuinosa ja selkänoja ovat taittuvat, jos tarvitaan lisätilaa ohjaamoon. Kojelautaan on integroitu pöytätaso esimerkiksi paperitöitä tai ruokailua varten.

Lue seuraavaksi