Uutiset

Kuljetuskalusto

Marakon aloittaa Kempowerin latauslaitteiden jälleenmyyjänä

Marakon Oy on tehnyt sopimuksen Kempowerin latauslaitteiden myynnistä Suomessa. Yhteistyö tukee Marakonin vastuullisuuteen keskittyvää strategiaa ja vastuullisohjelmaa sekä yrityksen viime vuonna käynnistynyttä akkujärjestelmäliiketoimintaa. 

”Ilmastonmuutos lisää työmaiden sähköistymispaineita, minkä vuoksi urakoitsijoidenkin on alettava miettiä ekologisempia työkoneita pysyäkseen mukana kilpailussa. Uskon, että asiakkaidemme on helpompi tehdä sähköisiin työkoneisiin liittyviä investointipäätöksiä, kun koneiden akkujärjestelmät ja niiden latauslaitteet ovat heille helposti saatavilla”, sanoo Marakonin Xelectrix-tuotelinjasta vastaava tuotepäällikkö Konsta Leino

Mobiili latausjärjestelmä aina mukana  

Jälleenmyyntiyhteistyö käynnistyy Kempowerin T-sarjan tuotteilla. Nämä ovat työmaalla tai kaivoksilla helposti siirreltäviä latauslaitteita, joiden avulla urakoitsija pystyy toteuttamaan työkoneen latauksen yhdessä energiaa varastoivan akkujärjestelmän kanssa silloinkin, kun valtakunnan verkkoa ei ole saatavilla. 

”Raskaiden ajoneuvojen ja työkoneiden sähköistyminen etenee huimaa vauhtia. Tämän vuoksi on erityisen hienoa aloittaa yhteistyö partnerin kanssa, joka on erikoistunut tähän segmenttiin. Yhteistyön avulla voimme lisätä tietoisuutta sähköisistä vaihtoehdoista, sekä energiavaraston ja latauslaitteiden yhdistelmällä mahdollistaa ajoneuvon lataus sellaisessakin paikassa, missä se on aiemmin voinut olla lähes mahdotonta”, sanoo Kempowerin myyntipäällikkö Antti Jokelainen. 

”Sähköiset ajoneuvot parantavat myös ilmanlaatua merkittävästi esimerkiksi maanalaisissa kaivoksissa ja sisäpurkukohteissa. Niiden ansiosta ilmanvaihtokustannukset pienenevät sekä työturvallisuus paranee huomattavasti”, jatkaa Leino.  

Tällä hetkellä murskatyömailla käytetään energianlähteenä pääasiallisesti dieselgeneraattoreita, joiden hyötysuhdetta voidaan Marakonin mukaan kuitenkin parantaa huomattavasti niin sanotulla hybridisointimenetelmällä. Tämä tarkoittaa sitä, että huipputehoa varten sähköenergiaa puretaan dieselgeneraattorin lisäksi myös energiaa varastoivasta akkujärjestelmästä, jonka ansiosta dieselgeneraattorin koko voidaan jopa puolittaa. Tällä tavoin polttoainetta kuluu vähemmän, jolloin myös käyttökustannukset ja hiilidioksidipäästöt alenevat merkittävästi. 

Tutustu Kempower-laitteisiin tästä linkistä.Lue seuraavaksi