Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkisellä hyvä viikonloppu

Mika Mäkinen

Mad-Croc Truck Race Teamin Mika Mäkisen toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu ratakuorma-autojen EM-sarjassa oli nousujohteinen. Auralainen ajoi Espanjan Jaramassa viikonlopun jokaisessa neljässä startissa EM-pisteille sijoittuen sijoille yhdeksän, kahdeksan, kuusi ja viisi.
Kun EM-sarjasta on ajamatta enää yksi viikonloppu, ajaa Mäkinen pisteissä kahdeksantena. Tiimien välisessä kilpailussa suomalaiskuljettajalla on yhä mahdollisuus mestaruuteen.
”Meillä oli pitkästä aikaa hyvä viikonloppu. Pääsin aika-ajoissakin sellaiseen vauhtiin, jota olin odottanut koko kauden. Aika-ajon viides sija on kalustollamme maksimitulos ja siihen nyt myös yllettiin”, kertaa Mäkinen viikonlopun ajoa.
”Kilpailussa olisi ollut mahdollisuudet paremmillekin sijoille, mutta ensimmäisessä startissa myöhästyin ja 4-5 autoa painoi ohitseni. Viikonlopun viimeisessä startissa oli jo kolmantena, kunnes ajoin yhden mutkan jarrutusvirheen takia hieman pitkäksi ja putosin viidenneksi”, harmittelee Mäkinen.
”Viikonlopusta jäi kuitenkin hyvä fiilis. Pohdimme Jochen Hahnin kanssa lauantai-iltana autoni säätöjä ja hänen neuvonsa säätöjen suhteen toimivat loistavasti. Tärkeintä tässä viikonlopussa oli se, että kadoksissa ollut vauhti on taas löytynyt”, Mäkinen iloitsi.
Ratakuorma-autojen EM-sarjan finaaliviikonloppu ajetaan jo viikon kuluttua Le Mansissa Ranskassa. Mäkinen lähtee kauden viimeiseen EM-urakkaan luottavaisena.
”Le Mansin rata on isoille autoille vaativa. Opin viime vuonna radan niksit jo aika hyvin ja nousin kauden päättäneessä kisassa palkintopallille. Meillä on Jochenin kanssa vielä mahdollisuudet tiimien EM-kultaan. Tiimien EM-hopea on jo varma, ja siitä lähdetään, että tämäkin kausi päätetään palkintopallille”, Mäkinen lupaa.

EM-pistetilanne 9/10 kilpailuviikonloppua:

1. Antonio Albacete (ESP) MAN 377
2. Jochen Hahn (GER) MAN 366
3. Markus Oestreich (GER) MAN 296
….
8. Mika Mäkinen (FIN) MAN 146

Lue seuraavaksi