Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkinen EM-yhteispisteissä kahdeksanneksi

Truck Race EM

Mika Mäkisen päätösviikonloppu kuorma-autojen EM-sarjassa Ranskan Le Mansissa oli tulokseltaan ja tapahtumiltaan kuin yhteenveto kauden jokaisesta kymmenestä kilpailuviikonlopusta. Mad-Croc Truck Race Teamin suomalaiskuljettaja ajoi lauantain lähdöissä sijat kahdeksan ja viisi, kun sunnuntain ensimmäisessä startissa Mäkinen liputettiin radalta sijalta seitsemän, eikä auralainen kuljettaja enää päässyt osallistumaan kauden viimeiseen EM-starttiin.
EM-sarjan yhteispisteissä Mäkinen sijoittui kahdeksanneksi ja sarjan mestaruuden vei kolmannen kerran perättäin Saksan Jochen Hahn.
”Lauantai oli OK päivä. Sunnuntain ensimmäisessä startissa minut liputettiin radalta ”vääränlaisen lähdön” takia. Kun kilpailun jälkeen tilanne tarkistettiin videolta, tuomaristo vain levitteli käsiään ja oli pahoillaan väärästä tuomiosta: mitään väärää ei tapahtunutkaan”, kertaa Mäkinen viikonlopun tapahtumia.
”On tämä ollut uskomaton kausi ja uskomattomia päätöksiä. Politiikkaa ja teknisiä vikoja. Jopa yksi tuomareista myönsi päätösten politikoinnin. Kauden viimeiseen starttiin en enää osallistunut. Vaihteistossa seitsemäs vaihde ei pysynyt kuin pitämällä päällä, joten en enää halunnut lähteä vain leikkimään, ottaa riskiä ja rikkoa kättäni”, Mäkinen totesi Le Mansista.
Lajin ainoa suomalaiskuljettaja ajoi tänä vuonna toisen perättäisen täyden kauden EM-sarjassa. Kauteen lähdettiin palkintopallitavoittein. Kolme osakilpailuvoittoa sekä kahdeksas sija yhteispisteissä saivat Mäkiseltä arvosanan tyydyttävä.
”Tänä vuonna vähän kaikki murheet tuli koettua. Jokainen seitsemästä kuljettajasta edelläni omaa kovan kokemuksen ja he ovat kaikki EM-sarjan menestyjiä. Kärki oli kovempi ja laajempi kuin viime vuonna.
Erot olivat pieniä, joten virheet ja epäonni ratkaisivat paljon. Se mikä tuli tänä vuonna opittua oli se, että ilman testejä ei mitalien ajaminen onnistu: autoa jouduttiin säätämään liiaksi kilpailuviikonloppuina”.
Jatkosta ja tulevasta kaudesta Mäkinen ei ole vielä tehnyt päätöstä.
”Ajaa vai ei? Se selviää loppuvuoden aikana. Paljon riippuu myös siitä, miten sarjan sääntöjä tullaan uudistamaan”, Mäkinen toteaa.
Mäkisen tallikaveri Saksan Jochen Hahn varmisti Le Mansissa uransa kolmannen perättäisen mestaruuden. EM-sarjan tiimipisteissä Hahn ja Mäkinen sijoittuivat toiseksi.
”Vähän minäkin pystyin Jochenin mestaruuteen vaikuttamaan, koska aika monessa startissa pystyin pitämään EM-kakkosen Antonio Albaceten takanani. Heidän väliseksi piste-eroksi jäi vain viisi pistettä”, Mäkinen muistutti.

Truck Race EM-sarjan yhteispisteet 2013:

1. Jochen Hahn (GER) MAN 417
2. Antonio Albacete (ESP) MAN 412
3. Markus Oestreich (GER) MAN 316
8. Mika Mäkinen MAN 155

Lue seuraavaksi