Uutiset

Kuljetuskalusto

Maken Autokoulusta monimuotoista kuljettajakoulutusta ja palveluja

Maken Autokoulu/Mikepart Oy on yksi Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksen palveluntuottajista, jotka on valittu kilpailutuksen perusteella. Sopimus Puolustusvoimien kanssa mahdollisti Maken Autokoulun toiminnan laajentamisen ja seitsemän uuden opettajan palkkaamisen Kouvolaan hoitamaan Karjalan Prikaatin kuljettajien C1- ja C-ajokorttiluokkien ajo-opetusta. Espoossa henkilökunnan vahvuus on kahdeksan, joista seitsemän liikenneopettajaa sekä toimistosihteeri. Lisäksi tällä hetkellä on paikkoja tarjolla sekä perusopetukseen että myös raskaan kaluston kouluttajalle.

Maken Autokoulu järjestää myös perustason ammattipätevyyskoulutusta ja jatkokoulutuksia tilaajan tarpeiden mukaan suunniteltuna, sekä ADR-koulutusta ja neuvontaa. C-ajokorttiuudistuksen jälkeen palveluun kuuluu myös C1- ja C1E-luokkien ajokorttikoulutus. Uudistuksen jälkeen myös korottaminen C-luokasta CE-luokkaan on mahdollista aiempaa hieman helpommin, koska koulutus ei vaadi pitkää kurssia, vaan se voidaan toteuttaa aiempaa nopeammassa tahdissa ja pienemmillä tuntimäärillä.

Lisäksi perinteinen, kokemuspohjainen CE-luokkaan korottaminen on yhä mahdollista, tosin se sisältää minimissään 5 tuntia teoriaa ja 10 tuntia ajoharjoitusta, vaikka kuljettajalla olisi kokemusta C-luokan ajoneuvosta vaadittavan kolmen kuukauden ajalta. Tästä mahdollisuudesta, tai lähinnä sen poistumisesta on ollut liikkeellä huhuja jo pitkään, mutta kokemustie on edelleenkin mahdollinen.

–Yleisestä asenteesta huolimatta pyrimme kehittämään omaa toimintaamme ja sopeuttamaan palvelutarjontaamme niin, että meidän ei tarvitsisi irtisanoa tai lomauttaa ketään. Tämän mahdollistaa meidän palvelutarjontamme laajuus, joka on poikkeava autokoulualalla. Pystymme perinteisen opetuksen lisäksi antamaan koulutusta myös ammattikuljettajille. Meillä on AKE:n myöntämä koulutuslupa ammattipätevyysdirektiivin mukaisiin perus-ja jatkokoulutuksiin, jotka ovat jatkossa pakollisia ammattiliikenteen kuljettajille, autokoulun omistaja Markku Kähkönen kertoo tyytyväisenä.

Opettajien ammattitaitoa ja koulutusta päivitetään säännöllisesti vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia, että jokainen pystyy toimimaan kouluttajana myös direktiivikoulutuksissa. Yrityksessä kaikilla on erittäin positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen ja Markku Kähkönen on yhdessä henkilökunnan kanssa suunnitellut tulevia uudistuksia ja varautunut niihin jo ennakolta kouluttautumalla. Uskomme että yritysten tiiviillä yhteistyöllä taantuman seuraukset voidaan minimoida ja tulevaisuutta suunnitella pitkäjänteisesti.

Toivotamme myös uudet yhteistyökumppanit tutustumaan palvelutarjontaamme ja testaamaan meidän luotettavuutemme ja ammattitaitomme. Lisää voit lukea nettisivuiltamme: www.makenauto-koulu.fi.

Lue seuraavaksi