Uutiset

Kuljetuskalusto

Maailman ensimmäinen Zetros siviiliversio myytiin Suomeen

Veho käynnisti asiakasneuvottelut ja pian messujen jälkeen suomalainen energia-alan urakointiyhtiö päätti hankkia Zetroksen vaativiin linjanrakennustehtäviin. Auto tullaan luovuttamaan asiakkaalle myöhemmin syksyllä varustelun jälkeen.

Zetros on saatavissa kahtena malliversiona, 4×4 tai 6×6. Kts lähemmäs tiedot alla.
Rengastus on aina yksikköpyörin. Zetroksen maastokelpoisuus ja mittava maavara sallii jopa 1,1m kahluusyvyyden. Myös renkaiden paineensäätöjärjestelmä on saatavissa valinnaisvarusteena. Auton sotilasajoneuvotaustasta muistuttaa vaikkapa erikoismallinen kattoluukku, joka liukuu auki sallien ”tähystämisen”.

Muotoilussa huomiota herättävää on nokallinen ohjaamo, jota ei olla nähty Mercedeksen siviilimallin kuorma-autoissa aikoihin. Nokkamallin ohjaamo ja sitä kautta matala ohjaamokorkeus mahdollistavat Zetroksen kuljettamisen vaikkapa Hercules rahtikoneella jos tarve sitä vaatii.

Zetros on tarkoitettu erikoistehtäviin ja vaativiin olosuhteisiin. Tyypillisiä käyttäryhmiä ovat puolustusvoimien lisäksi esim. energiateollisuus, pelastustoimi, kaivostoiminta ja vaikkapa maaperätutkimuslaitokset.

Suomessa Zetros on ensi kertaa näytillä 7.-8. elokuuta 2009 Power Truck Show:ssa Härmän Powerparkissa Vehon osastolla U128.

Lue seuraavaksi