Uutiset

Kuljetuskalusto

Maailman ensiesittely Scania Euro 6 – ensimmäiset moottorit markkinoille

 

Martin Lundstedt, Executive Vice President, myynti ja markkinointi:

”Olemme ylpeitä voidessamme esitellä nämä insinöörityön taidonnäytteet asiakkaillemme. Uudet moottorit on suunniteltu tuottamaan sama suorituskyky ja polttoainetaloudellisuus kuin vastaavat Euro 5 -normin mukaiset moottorit.”

”Näiden moottoreiden ansiosta valveutuneet yrittäjät voivat ottaa seuraavan askeleen ja investoida markkinoiden vihreimpään teknologiaan. He hyötyvät alemmista tiemaksuista ja muista kannustimista, joita viranomaiset mahdollisesti käyttävät. Uuden päästöstandardin mukaisten ajoneuvojen jälleenmyyntiarvo on lisäksi hyvä.”

Euro 6 -normin myötä päästötasot laskevat jyrkästi verrattuna Euro 5 -normiin. Typpioksidi- ja hiukkaspäästöt ovat noin viidesosa Euro 5 -moottorien vastaavista päästöistä. Uusi asia päästötesteissä on hiukkasmäärän mittaus, minkä seurauksena todelliset hiukkaspäästöt alenevat käytännössä noin kuudesosaan Euro 5 -normin tasosta.

 

Jonas Hofstedt, Senior Vice President, Powertrain Development:

”Kehitystyö on kokonaan Scanian sisäistä työtä. Olemme yhdistäneet kaikki uudet tekniikat, joita Scania on kehittänyt viime vuosina: pakokaasujen takaisinkierrätys, ahtimen muuttuva geometria, korkeapaineinen yhteispaineruiskutus, selektiivinen katalyyttinen pelkistys ja hiukkassuodatin. Niiden lisäksi tulevat Scanian moottorinohjaus- ja pakokaasujenhallintajärjestelmät, jotka on yhdistetty samaan järjestelmään.

”Emme ole säästäneet vaivaa edistysaskelien saavuttamiseksi polttoaineenkulutusta lisäämättä. Yrittäjät tulevat huomaamaan, että polttoainetaloudellisuus, ajo-ominaisuudet ja moottorin reagointi vastaavat täysin Euro 5 -moottorien tasoa”, Hofstedt sanoo.

Euro 6 -päästörajat astuvat voimaan Euroopan unionin alueella ja eräissä naapurimaissa 31. joulukuuta 2012 uusien ajoneuvomallien osalta ja vuotta myöhemmin kaikkien uusien ensirekisteröitävien ajoneuvojen osalta.

 

Uudet päästörajat ovat seuraavat:

  1. Typpioksidit: 0,4 g/kWh (2 g/kWh Euro 5:ssä).

  2. Hiukkasmassa: 0,01 g/kWh (0,02/0,03 testisyklin mukaan vaihdellen Euro 5:ssä).

  3. Hiukkasmäärä: 6,00 x 1011 hiukkasta/kWh (muuttuvatilainen testisykli). 8,00 x 1011 hiukkasta/kWh (vakiotilainen testisykli). Määrä vastaa 600 tai 800 biljoonaa hiukkasta kilowattituntia kohden. Yksi kWh vastaa energiamäärää, joka kuluu, kun 40 tonnin yhdistelmäajoneuvolla ajetaan tienopeudella noin 30 sekuntia. Euro 5 ei edellyttänyt hiukkasmäärien laskemista, mutta ne vähenevät todennäköisesti noin 99 prosenttia.

 

Euro 6 on ensimmäinen askel kohti maailmanlaajuisesti harmonisoituja päästönormeja, joita sovelletaan ensi vaiheessa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Se on perusta uusien normien koordinoinnille ja kehittämiselle. Euro 6 -tasot ovat lähellä raja-arvoja, joita on sovellettu Pohjois-Amerikassa (EPA10) ja Japanissa (Post NLT) vuodesta 2010 lähtien. Euro 6:ssa uusi WHDC (world harmonised duty cycle) -testiohjelma on määrätty ensimmäistä kertaa sertifioitavaksi.

Lue seuraavaksi