Uutiset

Kuljetuskalusto

Lisää rakennusten siirtoja pois kaivosten tieltä

NYAB on saanut lisätilauksen LKAB:ltä koskien kaupungin siirtohanketta.

 NYAB jatkaa yhteistyötään Ruotsin valtion omistaman LKAB:n kanssa suuressa kaupunkimuutoshankkeessa Malmivaarassa, Jällivaarassa ja Koskullskullessa. Rakennusten siirtäminen on välttämätöntä tulevan kaivostoiminnan ylläpitämiseksi, sillä alkuperäinen yhteisö sijaitsee liian lähellä rautamalmialueita.

Vuoden 2022 aikana NYAB siirsi 12 kulttuuriperintörakennusta varastorakennuksineen Jällivaaraan Nuolajärven uudelle asuinalueelle. Yritys on suorittanut myös maanparannustöitä. Uusi sopimus koskee siirrettyjen kulttuurirakennusten peruskorjausta. Osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen arvoa ei julkisteta.

”Tässä hankkeessa ruotsalaiset ja suomalaiset organisaatiomme tekevät yhteistyötä. Asiakkaamme hyötyvät siitä, sillä voimme käyttää resurssejamme joustavasti työskennellessämme yli rajojen ja segmenttien. Tämä rakentaa pitkällä aikavälillä myös vahvempaa ja yhteistyötä tekevää NYAB:ia. Meille on arvokasta olla osa tätä muutosprojektia. Tarkoituksenamme on osaamisemme ja paikallistuntemuksemme myötä suorittaa korkealaatuinen projekti, joka ylittää asiakkaiden odotukset”, kertoo NYAB:n tuotantopäällikkö Stefan Säthergren.

Siirtoprojekti koskee noin 2 000 kotia. Siinä siirretään tai korvataan noin 250 000 neliömetriä huonetilaa. Hankkeen arvioidaan kestävän vuoteen 2032.


Lue seuraavaksi