Uutiset

Työkoneet

NYAB rakentaa Fingridille 110kV sähköaseman Loimaalle

Sähköasema Fingrid Oyj

NYAB on sopinut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa Metsämaan uuden 110 kV sähköaseman rakennusurakasta. Urakkaan kuuluu uusi viisikenttäinen 110kV kytkinlaitos ja valvomorakennus apujärjestelmineen. Hanke liittyy Varsinais-Suomen alueen vanhojen sähköasemien uusintaan ja kantaverkon perusparannukseen. Suunnittelutyöt on tarkoitus aloittaa tämän vuoden lopussa ja maanrakennustyöt keväällä 2024. Koko urakka valmistuu vuoden 2025 lopussa.

NYAB hyväksyttiin Fingridin toimittajarekisteriin syksyllä 2022. Rekisteriin pääsy avasi mahdollisuuden toteuttaa Fingridin 110 kV:n sähköasemahankkeita ja olla mukana toteuttamassa yhteiskunnallemme tarpeellisia ja merkittäviä kantaverkon sähköasemainvestointeja. Ensimmäinen voitettu sähköasemaprojekti Fingridille uutisoitiin kesäkuussa 2023.

”Nyt solmittu sopimus on erinomainen jatkumo hienosti käynnistyneelle yhteistyöllemme Fingridin kanssa. Tämän sopimuksen myötä pääsemme rakentamaan ensimmäistä kokonaan uutta 110 kV sähköasemaa kantaverkkoyhtiölle”, sanoo Petteri Luhtala, NYABin sähköasemien rakentamispäällikkö.

”On hienoa, että saamme nykyisessä investointibuumissa uusia toimittajia toteuttamaan kantaverkon kasvavaa urakointitarvetta. Vaikka NYAB on meille verrattain uusi toimittaja yhtiönä, projektiorganisaatiossa on myös paljon ennestään tuttuja nimiä. Odotamme Fingridin puolella innolla yhteisen projektimme toteutusta”, sanoo Fingridin projektipäällikkö Jari Tiusanen.

Lue seuraavaksi