Uutiset

Kuljetuskalusto

Lielahden Autokeskus täydensi varaosa- ja huoltopalveluitaan

”Pääasiallinen toimialamme on autokauppa, mutta se ei toimi kunnolla ilman kokonaisuutta täydentäviä huolto- ja varaosapalveluita”, kertoo toimitusjohtaja Mikko Leppälahti. ”Olemme viime vuoden aikana investoineet muun muassa uuteen testeriin, jolla päästään sisään kaikkien kuorma-autojen tietojärjestelmiin. Tämä mahdollistaa entistä itsenäisemmän ja laajemman korjaamotoiminnan ja voimme tehdä oikeastaan kaiken itse mitä kuorma-autoihin pitää tehdä.”

Dynamometrihalli

”Viimeisin investointi korjaamopuolelle on dynamometrihallin käyttöönotto. Se on ollut olemassa tässä kiinteistössä jo pitkään ja rakennettu alun pitäen dynamometrihalliksi. Se oli pitkään vuokralla, mutta nyt otimme tilan omaan käyttöön ja asensimme dynamometrin sille varattuun tilaan”, sanoo Leppälahti. Läpiajettavassa 25 metriä pitkässä hallissa on myös ”rasvamonttu”.

”Dynamometrin ansiosta voimme nyt tehdä itse jarrusovitukset ja jarrutestauspöytäkirjat katsastusta varten. Meillä on myös pakokaasuanalysaattori, joten voimme tehdä suuren osan katsastustoimenpiteistä itse täällä, mikä säästää meiltä aikaa. Teemme myös perälautanostinten ja nopeudenrajoitinten tarkastukset”, esittelee Leppälahti.

”Dynamometristä on myös apua kaupantekohetkellä, koska tämän avulla voimme tarkastaa asiakkaan kanssa yhdessä jarrujen toimivuuden juuri sillä hetkellä.”

Nopeus valttina

Leppälahti ei ole markkinoinut korjaamotoimintaansa, koska töitä on riittävästi autokaupan myötä syntyneen asiakaskunnan parissa. ”Meille on merkittävää, että voimme tehdä erilaisia päällirakennetöitä itse täällä. Tämä antaa meille mahdollisuuden toimittaa autoja varsin nopeallakin aikataululla. Aina emme ehdi kaikkea tehdä itse ja lisäkapasiteettia ostamme tarvittaessa muulta.”

Myös alustat Leppälahti toimittaa nopeasti. Esimerkkinä tätä tarinaa tehtäessä torstaina oli Leppälahti edellisenä yönä tullut Saksasta, josta hän pääasiassa autoja hakee, katsomasta asiakkaalle tulevaa autoa. Tämä auto on seuraavan viikon perjantaina jo asiakkaalla Suomessa.

”Nopeamminkin näitä voidaan saada. Suurin hidaste on pankkien maksuviive. Kiireellisimmissä tapauksissa pitää ottaa rahat taskuun ja käydä itse ajamassa auto Suomeen. Näin auto on täällä parin päivä kuluttua. Kun vielä teemme päällirakennetyöt itse, voimme sanoa auton valmistumisajan varsin tarkasti.”

Varaosat välikäsittä

Uutta Lielahden Autokeskuksella on oma varaosien maahantuonti. ”Sen ansiosta pärjäämme varmasti hinnallisesti ja pystymme tarjoamaan varaosat kattavasti eurooppalaisiin merkkeihin pois lukien Sisu. Nyt meillä on myös mahdollisuus hakea osia suoraan varaosanumeroilla. Meille tulee normaalisti kuormat kahdesti viikossa ja nopeaan osatarpeeseen vastataan lentorahdilla, joen tiedämme kertoa koska asiakas saa osansa.”

”Pitkän kokemuksemme myötä tiedämme mitä osia menee mistäkin merkistä tyypillisesti ja olemmekin kasvattaneet omaa varastoamme täällä varsinkin näiden kuluvien osien osalta”, päättää Leppälahti.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi