Uutiset

Kuljetuskalusto

Lastbil 2018 osa 3

Joko katsoit osat 1 ja 2?

Kaksi vuotta sitten edellisillä Lastbil-messuilla Scania julkisti ensimmäiset uuden sukupolven autonsa. Nyt mallisto on valmis käsittäen viisi mallisarjaa. Erilaisia uuden polven Scanioita oli runsaasti esillä sekä kahdella Scanian omalla osastolla että useilla päällirakentajien osastoilla. Messu- ja autonäyttelyalueelta saattoi löytää kaikki Scania-merkillä valmistetut mallisukupolvet ja lisäksi hyvän joukon vanhempia, Scania-Vabis -merkkisiä autoja.

Volvo oli laajasti esillä messuilla. Tulevaisuuden kuljetuksia edustakoon Volvon sisäosastolla näytteillä ollut täyssähköinen FE Electric -jäteauto. Volvon kotimarkkinoille tuotiin näyttävästi esille Nyckelfärdig-konseptia, joka tarkoittaa heti ajoon valmista autoa. Suomessa esimerkiksi Volvo X-Pro ja X-Wood -mallit ovat vastaavia.

Messujen yhteydessä järjestettävän Nordic Trophy -autonäyttelyn parhaaksi äänestettiin helsinkiläisen Kuljetus Auvisen Mercedes-Benz Actros ”Lowrider”. Mika Auvinen on nyt käynyt kahdeksan kertaa pokkaamassa voittopokaalin Nordic Trophy -kilpailussa, mikä tekee hänestä eniten tässä kilpailussa voittoja saavuttaneen autonrakentajan. Uskomattoman upeasta ulkonäöstä ja valkeutta hohtavasta sisustuksesta huolimatta auto on päivittäisessä liikenteessä ja O.Me.P.S-perävaunuissa kuljetetaan muun muassa sementtiä ja lentotuhkaa!

Veteraaniautohallin yksi uusimmista autoista oli tämä Ulf Jönssonin Volvo F 12, joka aikanaan uutena ihastutti tyylikkyydellään autolehtien sivuilla. Runsaassa 30 vuodessa tyylikkyys ei ole rapissut vähääkään, ja auto kerää yhä yleisön huomion. Tällaista kuorma-autojen kustomointi oli 80-luvun puolivälin paikkeilla parhaimmillaan.

Lue seuraavaksi