Uutiset

Kuljetuskalusto

Lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin VebaBox

Vebabox-kuljetustila on tarkkaan räätälöitävissä jokaiseen pakettiautoon ja halutessaan voi kuljetustilan jakaa erikseen viileän ja pakkasosastojen välillä.

Elintarvikkeiden, lääkkeiden ja muiden tarkasti lämpötilan suhteen valvottujen tuotteiden kuljetus on tarkkaa ja huolellisuutta vaativaa työtä. Ihmisten terveydentilan kanssa ei ole varaa erehdyksiin ja lämpötilojen on pysyttävä tarkoin asetetuissa rajoissa. Kylmäautot ovat usein järkevä ratkaisu, mutta monissa tilanteissa pystytään selviämään hieman kevyemmillä ratkaisuilla. Kuopiolainen Heavyline Oy onkin aloittanut tuomaan maahan hollantilaisia laadukkaita VebaBox-kuljetustiloja, joiden avulla lämpötilasäädetyt kuljetukset onnistuvat edullisesti ja turvallisesti.

Heavylinen Jyrki Heiskanen törmäsi nettisivuilla autovalmistajien hyvin korkealle arvostamaan VebaBox-tuoteperheeseen ja kiinnostus syntyi nopeasti. VebaBox-mallistossa huomio kiinnittyi erittäin laajaan valikoimaan ja tarkkaan säädeltävyyteen.

Nopea asennus

Veba MediTemp-yrityksellä on yli 30 vuoden kokemuslämpötilasäädeltyjen kuljetustilojen valmistuksesta ja yritys kulkeekin aivan alan kehityksen kärjessä. Muun tuotantonsa lisäksi yritys valmistaa vuodessa noin tuhat erikokoista VebaBox-kuljetustilaa, joiden suosio on maailmalla vauhdikkaassa kasvussa. Heavylinen Jyrki Heiskanen vakuuttui nopeasti hollantilaisyrityksen tasosta ja maahantuontisopimus oli helppo allekirjoittaa.

”Perinteiset kylmäautot ovat hyviä, mutta niiden käyttö on rajoitettua ja myös kylmäautojen jälleenmyynnissä on omat hankaluutensa. Erillinen kylmätila on taas erittäin helppo asentaa ja autoon jää tarvittaessa yhä muutakin kuljetustilaa. Asennukseen kuluu aikaa vain 4-6 tuntia ja ainoa ajoneuvon runkoon tuleva muutostyö on kondenssiveden poistoreikä, joka sekään ei ole välttämätön.

VebaBox käyttää toimintaansa 12/24 V jännitettä ja tarvittaessa myös 230 V käyttö on mahdollista. Käyttövalmiuden VebaBox saavuttaa jo viidessä minuutissa, mikä lisää työn tehokkuutta huomattavasti. Auton vaihdon tullessa ajankohtaiseksi on VebaBox erittäin helppo irrottaa ja asentaa jälleen seuraavaan ajoneuvoon”, kertoo Heiskanen.

Runsas valikoima

Heiskanen kertoo VebaBoxin vahvuutena olevan sen erittäin laajan malliston, jonka avulla asiakas saa räätälöityä itselleen tarkoin sopivan kuljetusratkaisun. ”VebaBoxin ratkaisut sopivat käytännössä kaikkiin hyötyajoneuvoihin pikkupakuista aina Sprinter-luokan ajoneuvoihin saakka ja tilavuusskaala on 474 ja 8000 litran välillä. Viileäversio pitää lämpötilan +2 ja +25 asteen välillä ja pakastintilassa voidaan käyttää vaikka -18 asteen kylmyyttä”, korostaa Heiskanen. Vebaboxin monikäyttöisyyttä lisää myös sen helppo osastoitavuus, jonka kautta viileää tai kylmää tilaa vaativat tuotteet on helppo erottaa kuljetuksen ajaksi.

Helppo säädettävyys ja eurooppalainen luotettavuus

Veba MediTempin pitkän kokemuksen myötä VebaBox on erittäin toimintavarma, mistä osoituksen on myös kahden vuoden takuu. ”VebaBox on tehty ammattiautoilijoiden tehtävien kiireellisyys huomioiden ja itse laite on erittäin helppokäyttöinen.  Hallintayksikkö on asennettu kylmälaitteeseen, mutta halutessaan on mahdollisuus asentaa se myös ohjaamoon”, kertoo Heiskanen. Myös muu lisävarustelumahdollisuus on korkealla tasolla ja halutessaan asiakas saa vaikka lisäovia tai akkuyksikön (75 tai 150 Ah), jonka avulla haluttu lämpötila säilyy myös ajoneuvon ollessa sammutettuna eikä verkkovirtaa ole saatavilla.

Runsaasti kohderyhmiä

VebaBox soveltuu monipuolisuutensa kautta hyvin moninaisiin kuljetustarpeisiin. Elintarvikekuljetusten, kuten kauppojen kotiinkuljetusten, pitopalveluiden tai marjakauppiaiden lisäksi lääketeollisuus ja laboratoriotoiminnot voivat varmasti hyötyä VebaBoxin varmuudesta. Heavyline esitteleekin uutuustuotetta hyvin mielellään ja tämän kesän aikana siihen on mahdollisuus tutustua esimerkiksi Koljonvirta Truck Meetingissa Iisalmessa heinäkuussa sekä Power Truck Show:ssa Alahärmässä elokuun puolivälissä.

Katso video, kuinka helppoa on tilata ja asentaa VebaBox: https://youtu.be/s_tTcdmo_z0 

Lue seuraavaksi