Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuvat uudesta Sisu Polarista tässä

Sisu Auto on julkistanut ensimmäiset kuvat uudesta Sisu Polar –mallistosta.

”Sisu Polar. Tehty ammattilaisille -iskulauseella haluamme korostaa Sisu Auton erikoisosaamista vaativimpiin ajotehtäviin suunniteltujen erikoisajoneuvojen valmistajana. Sisulla ajavat ammattilaiset tietävät, mitä autolta pitää vaatia ja millä ominaisuuksilla menestytään omassa liiketoiminnassa”, sanoo Sisu Auton toimitusjohtaja ja omistaja Timo Korhonen.

Uusi Sisu Polar jatkaa menestyksellistä yhteistyötä maailman suurimman hyötyajoneuvovalmistaja Daimler AG:n kanssa. Sisu Polar -mallistossa asiakaskohtainen suunnittelu, pitkälle viety tehdasvarustelu ja monipuolinen erikoisosaaminen yhdistyvät Daimlerin valmistamien komponenttien laajasti testattuun laatuun ja huipputeknologiaan.

Kolme vuotta sitten esitelty ensimmäisen sukupolven Sisu Polar mallisto saavutti nopeasti erityisesti järeimmän luokan kuljetusyrittäjien suosion ja sai ammattilaisilta maininnan ”kaikkien aikojen paras Sisu kuorma-auto”. Sisu Polar nimettiin myös vuoden 2012 kuorma-autoksi Suomessa ja nousi loppuvuodesta 2013 yli 25 tonnin maansiirtoautojen myyntikärkeen.

Uusi Sisu Polar mallisto jatkaa vahvasti samalla linjalla. Uudessa Sisu Polarissa on Sisu Auton kehittämä ja miljoonien kilometrien käytössä varmatoimiseksi hioutunut vahva alustarakenne. Auton moottorit täyttävät luonnollisesti Euro 6 -päästömääräykset. Voimalinja perustuu Mercedes-Benzin taloudelliseen ja kestävään tekniikkaan.

Sisun ulkoisen ilmeen muotokielessä on haettu yhtymäkohtia niin aikaisempaan mallistoon, omaleimaiseen tunnistettavuuteen kuin suomalaisten käyttöolosuhteiden erityisvaatimuksiin. Ohjaamon ”sisustamisesta” on vastannut teollinen muotoilija Jukka Pimiä, joka toteutti myös edellisen sukupolven Sisu Polarin muodot.

”Uusi mallisto tarjoaa laajat mahdollisuudet suunnitella auto yhdessä asiakkaan kanssa tarkasti ajotehtävään soveltuvaksi. Myös uudet mitta- ja massasäännökset voidaan hyödyntää täysimääräisesti, koska Sisun vahva alustarakenne on aina mitoitettu kantamaan määräyksiä suuremmat massat”, muistuttaa Korhonen.

Uusi Sisu Polar mallisto esitellään avainasiakkaille ja lehdistölle helmikuun alussa ja tuotantoon mallisto tulee vuoden 2014 toisella neljänneksellä.

Lue seuraavaksi