Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuusi uutta Scaniaa tien päälle – GLi Yhtiöt panostavat kuljetuspalveluihin

Logistiikka- sekä kuljetusalan monipuolinen toimija GLi Yhtiöt on tunnettu korkeasta palvelun tasostaan ja yrityksen tuottaman koulutuksen kautta on maamme maanteille saatu komea määrä uusia, ammattitaitoisia kuljettajia. Parin viime vuoden aikana GLi Yhtiöt on panostanut voimakkaasti omaan kuljetustoimintaansa ja korkean osaamistason kautta tämä sektori on kasvanut nopeasti. Nyt yritys ottaa ison askeleen eteenpäin, kun merkittävässä kaupassa GLi Yhtiöiden rivistöön liittyy kuusi uutta Scania-kuorma-autoa.

GLi Yhtiöt työllistävät tällä hetkellä noin 50 henkilöä ja yrityksen nopea kasvu kuljetuspuolella kertoo toimintaperiaatteiden onnistumisesta. Palvelun taso on miellyttänyt asiakaskuntaa ja tämän seurauksena yritys on saanut viime aikoina solmittua useita merkittäviä uusia kuljetussopimuksia. Sopimusten laajuus edellyttää kattavaa sekä laadukasta kuljetuskalustoa, joten uusien kuorma-autojen hankinta suoritettiin hyvin perusteellisesti. Ajoneuvojen toimintavarmuus, kilpailukykyiset hinnat, huoltoverkoston laajuus, kuljettajien mielipide sekä osaava yksilöllinen palvelu ratkaisivat valinnan Scanian hyväksi jopa yllättävän helposti.

Tavoitteet korkealla

Scanian aluejohtaja Tommi Salminen sekä GLi Yhtiöiden toimitusjohtaja Kristian Lella ovat vakuuttuneita kuuden uuden Scanian soveltuvuudesta vaativiin kuljetuksiin kaikissa olosuhteissa.

GLi Yhtiöiden toimitusjohtaja Kristian Lellalla on selkeät tavoitteet yritystoiminnasta kauas tulevaisuuteen. ”GLi Yhtiöt tulevat nousemaan entistäkin merkittävämmäksi tekijäksi kuljetusalalla ja tavoite saavutetaan toiminnan luotettavuudella sekä asiakaskohtaisella palvelulla. Haluamme olla teknisesti alan paras yhtiö maassamme”, tiivistää Lella yhtiön vision. Tavoitteet eivät ole pelkkiä haaveita, sillä yritys toimii ennakkoluulottomasti ne saavuttaakseen. Suurena ongelmana on koko alaa vaivaava kuljettajapula, jota GLi Yhtiöt on pyrkinyt paikkaamaan oman koulutuksen kautta. Jatkuvan koko henkilökunnan koulutuksen lisäksi on panostettu myös laatu- sekä ympäristöjärjestelmiin, minkä ansiosta yritykselle myönnetään kevään aikana ISO 9001- sekä ISO 14001-sertifikaatit.

Scania täyttää vaatimukset

GLi Yhtiöiden kuljetuksista merkittävä osa on kappaletavara- sekä teräskuljetuksia ja toiminta-alueena on lähinnä Länsi-Suomen alue. Uudet Scaniat räätälöitiin tarkoin GLi Yhtiöiden työtehtäviin soveltuviksi ja hyvän tilauskannan kautta ne lähtevät suoraan ajoon. ”Saimme uusia isoja kuljetussopimuksia, joten kaluston nopea saatavuus oli myös hyvin tärkeää. Scanian hyvän palvelun kautta saimme myös vuokrakalustoa käyttöön ja näin pahimmatkin ruuhkat saatiin purettua asiakaspalvelun tason kärsimättä”, kiittelee Lella.

Nyt hankittu kalusto on Scania 500-sarjaa 13-litran kuusisylinterisellä moottorilla 2550 newtonin väännöllä ja mallimerkinnän mukaisella 500 hevosvoiman teholla. Ohjaamo edustaa R-luokkaa ja Scanian kokonaispalvelujen kautta mukaan kuuluvat tarkat seurantajärjestelmät. ”Järjestelmien kautta pystymme seuraamaan ajoneuvon ja kuljettajan reaaliaikaistakin toimintaa, minkä kautta ajotavan kehittämiseen on helppo kiinnittää huomiota esimerkiksi polttoainetaloudellisuuden kannalta. Scaniathan ovat jo muutenkin taloudellisia esimerkiksi ennakoivan vakionopeudensäätimen sekä ”mäkihaiston” ansiosta. Seurannan kautta luonnollisesti myös palkanlaskenta helpottuu ja asiakaslaskutuksen virheettömyys varmistuu entisestään”, Lella korostaa.

Scania jatkaa kärjessä

Kolmatta vuotta myyntitilastojen keulassa jatkava Scania on hyvin tyytyväinen GLi Yhtiöiden ratkaisuun. ”Haluamme olla mukana yhtiön kasvussa ja takaamme kattavan verkostomme sekä kelloon katsomattoman palvelun kautta kuljetusten katkeamattoman toiminnan. Yhdessä GLi Yhtiöiden asiantuntevan henkilöstön kanssa saimme räätälöityä niin ajoneuvot kuin kokonaispalvelut kaikkia tyydyttävään tulokseen”, kertoo Scanian aluejohtaja Tommi Salminen.

”Huomionarvoista on myös Scanian palvelujen kattavuus koko Euroopan alueella eikä pelkästään Suomessa. Omien ajoneuvojemme luotettavuus on kunnia-asia ja samalla tiedämme olevamme vastuussa myös asiakkaan maineesta vaativassa liiketoiminnassa. Jatkuvan kehitystyön kautta kuljemme alan teknisessä kärjessä ja esimerkiksi GLi Yhtiöiden nyt hankkimat ajoneuvot edustavat alan ehdotonta huippua niin ympäristöystävällisyyden, taloudellisuuden, luotettavuuden sekä käyttömukavuuden osalta”, lisää Scania-kuorma-autojen tuotepäällikkö Ville Nevalainen.

Lue seuraavaksi