Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuusi autonomista Volvoa kalkkikaivokselle Norjaan

Volvo Trucks on solminut merkittävän sopimuksen norjalaisen Brønnøy Kalk as:n kanssa. Sopimuksen mukaan Volvo Trucks toimittaa ensimmäisen kaupallisen käyttöön tulevan autonomisen kuljetusratkaisun kalkkikiven kuljetukseen avolouhoksesta läheiseen satamaan.  

Brønnøy Kalk as:n sopimus käsittää kalkkikiven kuljetuksen kuudella ilman miehitystä toimivalla Volvo FH16 -kuorma-autolla viiden kilometrin matkan tunneleita pitkin louhokselta satamassa sijaitsevaan murskaamoon. Ratkaisun koekäyttö on sujunut onnistuneesti ja se jatkuu vuoden loppuun. Vuoden 2019 loppuun mennessä autonomiset yhdistelmät ovat täydessä käytössä.

Sopimus on jatke onnistuneille automaatioprojekteille kaivoksissa, sokeriruo’on korjuussa ja jätteen keräilyssä. Nyt toimitettu ratkaisu on kuitenkin Volvo Trucksin ensimmäinen kaupallinen toimitus. Sen sijaan, että Brønnøy Kalk olisi hankkinut autonomisia ajoneuvoja, se halusi kokonaisratkaisun kalkkikiven kuljetukseen louhoksesta satamaan.

”Tämä on meille tärkeä askel”, sanoo kaivoksen toimitusjohtaja Raymon Langfjord. ”Kilpailu kaivosalalla on kovaa, ja meidän on pitkäjänteisesti parannettava tehokkuutta ja tuottavuutta. Meillä on selkeänä tavoitteena ottaa hyöty irti tekniikan suomista uusista mahdollisuuksista ja digitalisaatiosta. Etsimme luotettavaa ja innovatiivista kumppania, joka on keskittynyt meidän tavoin kestävään kehitykseen ja turvallisuuteen. Siirtyminen autonomisiin ajoneuvoihin parantaa kilpailukykyämme kovilla maailmanmarkkinoilla.”

“Olemme ylpeitä voidessamme esitellä autonomisen ratkaisun, joka vastaa asiakkaamme turvallisuus-, luotettavuus- ja tuottavuushaasteisiin”, sanoo Volvo Trucksin pääjohtaja Claes Nilsson. ”Kuljetusala muuttuu kovalla tahdilla ja toimijat tarvitsevat uusia, kehittyneitä ratkaisuja pysyäkseen kehityksen kärjessä. Meidän tavoitteemme on olla johtava tuotteiden ja palveluiden kehittäjä, jotta voimme vastata tähän kysyntään”, Nilsson jatkaa.

“On hienoa saavuttaa tämä taso, jolla esittelemme autonomisen ratkaisun”, sanoo Volvo Trucksin autonomisista ratkaisuista vastaava johtaja Sasko Cuklev. ”Suljetulla alueella ja etukäteen määritellyllä reitillä voimme selvittää, miten parhaiten hyödyntää ratkaisua ja sovittaa asiakkaan tarpeisiin. Kyse on yhteistyöstä, jolla kehitetään uusia ratkaisuja parantamaan joustavuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.”

Sopimuksen mukaan Brønnøy Kalk as ostaa kokonaiskuljetusratkaisun ja maksaa siitä kuljetettujen tonnien mukaan.

Lue seuraavaksi