Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetusalaa kohtaavat uudet koulutushaasteet

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyslain ja -asetuksen tavoitteena on lisätä autonkuljettajien ammatillisia valmiuksia, pa-rantaa liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä kuljettajien edellytyksiä tehtävänsä hoitamiseen. Lainsäädäntö edellyttää jatkokoulutuksen hankkimista vuoteen 2014 mennessä.

–Järjestämme syksyn 2009 aikana sarjan CAP-koulutuspäiviksi kutsuttuja päiviä, joiden aihepiirit keskittyvät muun muassa turvalliseen ja taloudelliseen ajotapaan, asiakaspalveluun ja kustannustehokkuuteen sekä tieliikenteen muuttuvaan lainsäädäntöön, kertoo yritystoiminnan valmentaja Juhani Salminen Suomen Yrittäjäopistosta.

Jatkokoulutus kannattaa hoitaa kuntoon ajoissa

Koulutusvaatimus koskettaa arviolta 90 000 henkilöä, mikä tietää ruuhkaa kurssipäiville.
–Koulutuksen suorittamista ei kannata jättää viime hetkeen, vaan aloittaa päivien suorittaminen jo nyt pikkuhiljaa, kun kursseilla on vielä tilaa, jatkaa Salminen.

–Jatkokoulutuksen suorittaminen on pakollista, lisää Salminen.

Kaikille ammattikuljettajille pakollisen jatkokoulutuksen voi suorittaa Suomen Yrittäjäopiston kursseilla Hämeenlinnassa alkaen 24.9 ja Seinäjoella alkaen 2.11. Katso tarkemmat tiedot osoitteesta www.syo.fi.

Lue seuraavaksi