Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus-Logistiikka: KOME uudistaa lavamallistoaan

KOME Oy jatkaa tuotekehitystä lavamalliston osalta. Tuotekehityksen pääpaino on ollut keveiden ja ja lujien rakenteiden kehittäminen. KOME on teräsyhtiö SSAB:n Hardox® In My Body –ohjelman sertifioitu valmistaja, ja siksi materiaalien valinnassa yhteistyö SSAB:n kanssa on ollut keskeistä.  KOME Oy on käyttänyt vuodesta 1999 alkaen pelkästään Hardox® -kulutuslevyä ja ollut Hardox® in My Body –ohjelman jäsen vuodesta 2007. Kehitetty lavamalli mahdollistaa sekä kevyen kivilavan että keveän soralavan käytön. Lavamalliin valittu Hardox® 500 Tuf on parasta markkinoilla saatavilla olevaa kulutuslevyä.

Lavamalliston keskeisenä ideana on, että lava voidaan päivittää asfaltin ajoon kyljen ja pohjan suojaavalla komposiittieristeellä. Lavaan voidaan lisätä muitakin lisävarusteita jälkikäteen.

Lavamalleja on saatavilla myös perävaunuun, jolloin yhdistelmästä saadaan tyylikäs kokonaisuus.

Lavamalleissa korostuu hieno muotoilu ja viimeistelty työnjälki. KOME Oy on panostanut kovasti kotimaisuuteen ja uudessa lavamallissa kotimaisuusaste on lähes 100 %.

Uuden sukupolven Hardox® maansiirtoajoneuvoihin – Hardox® 500 Tuf

Hardox® 500 Tuf –kulutuslevy on Hardox® -tuoteperheen uusin jäsen.  Teräs on erinomainen valinta järeiden maansiirtoajoneuvojen lavojen, konttien ja kauhojen materiaaliksi ja sen käyttö sopii myös kylmiin olosuhteisiin, kun teräkseltä edellytetään kovuuden lisäksi myös iskunkestävyyttä.

Tuotteessa yhdistyvät sekä Hardox® 450 että Hardox® 500 tuotteiden parhaat puolet eikä markkinoilla sen vuoksi ole mitään vastaavaa kulutusterästä. Se on samanaikaisesti sekä erikoisluja että erittäin kova ja sen sitkeys on taattu. Hardox® 500 Tuf –teräkselle taataan iskusitkeys 27J lämpötilassa -20 °C ja tyypillisesti levyjen iskuenergiat ovat 45 J aina -40 °C lämpötilassa. Koska tämä teräs kestää tavallista paremmin iskuja ja kulutusta, sen käyttöikä on myös tavallista pidempi. Silloinkin, kun käytössä esiintyy iskumaisia kuormituksia.

Hardox® -tuotteet ovat tunnettuja niiden tasalaatuisista ominaisuuksistaan ja Hardox® 500 Tuf vie käsitteen uudelle tasolle tarjoamalla ainutlaatuisen pienen kovuuden vaihteluvälin: 475 – 505 HBW. Se näkyy tietysti suoraan erityisen tasalaatuisena kulumiskestona Hardox® 500 Tuf –teräksestä tehdyissä tuotteissa. Suurempi kovuus Hardox® 450 teräkseen nähden puolestaan näkyy parantuneena pistonkestona, jonka merkitys korostuu, kun materiaalivahvuudet ohenevat ja tavoitellaan optimaalista painonkevennystä ominaisuuksista tinkimättä.

Tae erinomaisesta laadusta läpi koko tuotantoketjun – Hardox® In My Body

Hardox® In My Body -merkki tuotteessa kertoo, että tuote on ensiluokkainen ja valmistettu Hardox® -kulutusteräksestä. SSAB myöntää Hardox® In My Body -logon käyttöoikeuden sellaisille johtaville valmistajille, jotka täyttävät SSAB:n laatuvaatimukset. Nämä yritykset tuntevat teräksen ominaisuudet erinomaisesti, tietävät kaikki Hardox®-tuotteiden edut ja soveltavat osaamistaan jatkuvasti omassa tuotekehityksessään. Tällaiset tuotteet ovat turvallisimpia loppukäyttäjilleen ja kestävät huomattavasti paremmin kulutusta, iskuja ja halkeamia rankimmissakin olosuhteissa.

Hardox® In My Body -valmistajat pääsevät hyödyntämään SSAB:n uusimpia materiaaliteknologiaan, käyttösovelluksiin ja valmistustapoihin liittyviä tietoja. Näin saadaan nopeasti aikaan parempia ja tehokkaampia tuotteita.

Kome Oy:n tuotteisiin voi tutustua Kuljetus-Logistiikka -näyttelyssä osastolla 7m70.

LUE MYÖS: Nimitys KOME oy

Lue seuraavaksi