Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2017: Keventynyt Fassi F1150RA

Grutech Oy:n osastolla oli ensiesittelyssä maailman suurimpiin nosturivalmistajiin lukeutuvan italialaisen Fassin täysin uusi malli F1150RA. Se korvaa aikaisemman F1100-mallin.

”Uutuus on täysin uutta suunnittelua, eikä se ole mikään vanhan päivitys”, sanoo Grutechin tuotepäällikkö Christoffer Weber (kuvissa). F1150RA on lähes tuhat kiloa edeltäjäänsä kevyempi ja ulkomitat ovat samoin pienemmät. Ulottuvuudet ovat samat, mutta äärilaitaan saadaan nyt enemmän kuormaa. Suomeen on myyty jo kaksi uutta Fassi F1150RA -nosturia. Ne saapuvat maahan kesän alussa.
Fassin nostureiden kanssa käytettävä kauko-ohjain on myös uudistunut. Mallimerkintä on nyt V7S. Uutta siinä on havainnollinen graafinen 4,3 tuuman nelivärinäyttö. Muilta osin ohjain on vanhaa tuttua tekniikkaa ja muotoilua. Kauko-ohjaimessa on nyt kuvallisesti nostoa ja asemointia opastava ominaisuus.

Italialainen Fassi valmistaa vuosittain noin 7 000 nosturia kapasiteetin ollessa reilusti enemmän. Kaikki tuotteet tehdään räätälintyönä loppuasiakkaan määrittelemän erittelyn mukaisesti. Christoffer Weberin mukaan isojen nostureiden toimitusaika on 10 – 12 viikkoa. Pienemmät saadaan työmaalle nopeammin.

Fassit maahantuo ja myy Grutech Oy Helsingin Tattarisuon teollisuusalueella. Tattarisuolta löytyy suoraan hyllystä myös nostureiden kriittisimpiä varaosia, kuten antureita ja muita sähköosia. Yrityksellä on 20 sopimushuoltopistettä ympäri maan. Fassin nostureita pystytään nykyisin kontrolloimaan myös etähuoltotoiminnon avulla.

Lue seuraavaksi