Uutiset

Kuljetuskalusto

Keslan varaosia nyt pääkaupunkiseudulta – Maantec Oy

Maantec Oy aloittaa kevään kuluessa Keslan puutavara- ja City-nostureiden varaosamyynnin Espoon Kauklahden teollisuusalueella. Aikaisemmin Vantaan Hakkilassa ollut Keslan varasto siirtyy Maantecin operoimaksi. Varaosavaraston siirto ja rakentaminen on parhaillaan käynnissä. Maaliskuun loppuun aiottujen Kesla-päivien yhteydessä piti vieraille esitellä uutta varaosapalvelua, mutta maailmaa kurittavan epidemian johdosta nämä päivät vietetään myöhemmin.

Kauklahden teollisuusalueella toimiva Maantec Oy Kauklahden toimipiste on palvellut puu- ja kappaletavaranosturiasiakkaita varaosien ja tarvikkeiden muodossa jo jonkun aikaa. Nyt tarjonta kasvaa oleellisesti, kun Maantec aloittaa Keslan pääkaupunkiseudun varaosavaraston hallinnoinnin sekä varaosamyynnin.

Keslan varaosatoiminnasta vastaavan Juha Pasurin mukaan Keslan erilaisia varaosanimikkeitä tulee hyllyyn yli 2 000 kappaletta, niin puutavara- kuin City-nostureihin (Keslan käyttämä nimitys merkin vakaudenhallintajärjestelmällä varustetuista kappaletavaranostureista). Eli tavaraa on tällöin siis hyllyssä heti noudettavissa runsas kattaus.

Maantec aloittaa Keslan nosturivaraosien myynnin Espoon Kauklahdessa.

Hyvä sijainti

Juha Pasuri sanoo, että Kauklahden toimipisteen sijainti on logistisesti hyvä lähellä Kehä III:sta. Siellä pääsee vierailemaan isollakin yhdistelmällä. Myös pääkaupunkialueen asiakkaat ovat näin lyhyen matkan etäisyydellä. Pasuri uskoo Keslan varaosien toimituksien nopeutuvan koko Suomen alueella Maantecin hyvien yhteyksien johdosta. Pääkaupunkiseudulta kun tavara kulkee verrattain hyvin maakuntiin päin, verrattuna maakunnista toiseen suuntautuvissa kuljetuksissa. Kaikki kuljetusmuodot ovat käytettävissä. Ja ainahan voi poiketa paikan päällä noutamassa tavaran itse.

”Varaosia tullaan myymään varmasti paljon myös vientiin”, uskoo Pasuri. Siihen oman osansa tuo lentokentän läheisyys. Toimipisteen aukioloaika on arkisin kello 8–16. Lisäksi Maantecillä on ollut käytössä 24h-päivystys varaosille, jota Pasurin mukaan on jo jonkun verran käytettykin.
Keslan nosturivaraosien varasto on siis parhaillaan rakentumassa Kauklahteen. Lisäksi siellä on tarjolla työkaluja, nostoapuvälineitä, voiteluaineita, sähkötarvikkeita, Danfossin sähkösäätimiä ja -venttiilejä, Scanrecon radio-ohjauslaitteita ja lohkoja sekä Specman hydrauliikkatarvikkeita, joita Maantec on myynyt jo aikaisemminkin.

Juha Pasuri vastaa Keslan nostureiden, lisälaitteiden ja varaosien myynnistä. Hänen apunaan on myymälässä kolme muuta henkilöä. Pasurin myyntialueena on Hanko-Hyvinkää-Lappeenranta-linjan eteläinen puoli.

Myös Keslan nosturimyyntiä

Keslan varaosien ohella samoissa tiloissa toimiva Maantecin tytäryhtiö, Suomen Nosturimyynti Oy (SNM) myy Keslan Joensuussa valmistettuja nostureita, joita on parisenkymmentä mallia kumpiakin, niin puu- kuin kappaletavaranostureita. Myyntiin kuuluvat nostureiden ohella niiden lisälaitteet. SNM tarjoaa koneita ja laitteita myös rahoitusleasingillä (Siemens). Maantec aloitti Keslan tuotteiden myynnin pääkaupunkiseudulla vuonna 2018. Nyt se toiminta keskittyy SNM:n puolelle.
Juha Pasuri tulee olemaan tärkeä linkki koko Uudenmaan alueen asiakkaiden ja Keslan välillä nosturimyynnissä. Tarkemmin sanottuna myyntialue rajautuu Hanko-Hyvinkää-Lappeenranta-alueen eteläpuolelle. Juhalla on pitkä kokemus raskaan kaluston asennuspuolelta, joten päällirakennetuntemusta mieheltä löytyy. Hänen lisäkseen Kauklahden toimipisteessä työskentelee kolme henkilöä. Korjaus- ja huoltotoimintaa ei pisteessä vielä ole, mutta huollon aloittamisesta on jo päätetty ja korjaustoiminnan aloittamista harkitaan. Nosturiasennukset tehdään yleensä alihankkijoiden toimesta.

Keslan nostureita nähdään tietenkin puutavara-autoissa sekä taajama-alueilla paljon kierrätysalan ajoneuvoissa ja esimerkiksi Molok-syväsäiliöiden tyhjennyskalustossa. Nämä kaikki sekä muutkin nosturialan toimijat Juha Pasuri toivottaa nyt tervetulleeksi vierailemaan Maantecin (Suomen Nosturimyynnin) uudistuneessa toimipisteessä.

Avajaiset

Alun perin uuden varaosapisteen avajaiset piti järjestää lauantaina 28.3., mutta viruksen varotoimista johtuen tapahtuma siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Keslan varaosavarasto alkaa kuitenkin olla pikkuhiljaa valmiina tärkeimpään, eli tavarantoimituksiin. Täydessä mitassa ne alkavat maaliskuun lopulla. Joten siltä osin voi jo hyvin poiketa Maantecissä noutamassa nosturin varaosia, kunhan ei nyt ota koko sukua mukaan.
Konepajakonserni Kesla täyttää kuluvana 60 vuotta. Siihen liittyen voi olla odotettavissa tapahtumia myös Suomen Nosturimyynnillä Espoossa, jos ja kun virus vain antaa joskus myöden.Lue myös: Maantec avasi uuden myymälän

Lue seuraavaksi