Uutiset

Kuljetuskalusto

Käyttäjäkokemus FLEETBookista – kehitystä ja säästöjä

Kari Sorjonen

Artikkelikuva:
Peura-Transin toimitusjohtaja Kari Sorjonen on täysin vakuuttunut FLEETBook-järjestelmän käytön tuottamista tuloksista.


Peura-Trans Oy on perinteinen kuljetusliike, jonka toimintoihin kuuluvat kuljetuspalvelut Suomessa ja Euroopassa. Kalustoyksikköjä on kaikkiaan yli 220, ja ne liikkuvat laajalti eri maissa, pääosin kuitenkin Suomen sisäisessä liikenteessä. Peura-Transin toimitusjohtaja Kari Sorjonen on toiminut kuljetusalalla ja yhtiössä pitkään, viimeisimmät viisi vuotta hän on luotsannut Peura-Transin jatkuvaa positiivista kehitystä toimitusjohtajana. Peura-Trans on käyttänyt kalustonhallinnassaan uutta FLEETBook-järjestelmää vuodesta 2021 alkaen.

Fleetbook on käyttäjälähtöinen kalustonhallintaan keskittynyt järjestelmä, jonka keskeinen toimintaperiaate on helppokäyttöisyys ja käyttävän yrityksen hyötynäkökulma. Fleetbookin avulla kaluston kuluja ja velvoitteita voidaan hallita paremmin ja kasvavan datahallinnan avulla toimintaa voidaan kehittää yhä laadukkaammaksi.

Kalustonhallinnan tilanne aiemmin

Peura-Transin lähtiessä mukaan Fleetbookin asiakkuuteen, Kari Sorjosen mukaan tiedossa oli, että kalustonhallinta on selkeä osa-alue, minkä kehittämisessä alalla riittää tehtävää.

”Se on myös osa-alue, minkä kehittämiseen ei ole oikein aiemmin hyviä työkaluja löytynyt. Yrityksessämme oli käytössä erilaisia järjestelmiä ja tapoja, mutta ei oikein semmoista, jonka avulla pystymme selkeästi keskittymään meille niin olennaisen tärkeään kalustonhallintaan. Monilla muilla osa-alueilla digitalisaatio on jo paljon paremmin hoidossa”, Sorjonen kuvailee.

Tuloksia Fleetbook yhteistyöstä

”Jo lyhyen yhteistyön aikana olemme saavuttaneet selkeitä säästöjä ja tiedämme merkittävästi paremmin oman kaluston osalta tilannekuvaa. Nyt voimme olla hyvillä mielin, kun järjestelmä on käytössä, ei meille lipsahda liikaa kuluja tai jää mikään huolto, katsastus tai muu tärkeä asia hoitamatta”, Kari Sorjonen kertoo yhteistyön hyvistä tuloksista.

”Lisäksi pystymme analysoimaan paljon paremmin, mihin meidän kannattaa panostaa, ja mikä asia meillä kannattaa jättää sivummalle. Fleetbook on erinomainen laite siihen, että tiedämme yhä tarkemmin mitä painottaa. Parasta on se, että olemme saavuttaneet selkeitä säästöjä, joka näkyy jo tuloksissakin. Voimme odottaa vielä lisää, kunhan järjestelmän tuottama data lisääntyy.”

Mitkä ovat Peura-Transin näkymät Fleetbookin osalta?

”Odotan innolla, että järjestelmän käsittelemä tietomäärä kasvaa. Kun tätä tietoa saadaan lisää, niin oma näkemyksemme kasvaa koko ajan lisääntyvän analytiikan myötä. Uskon vahvasti, että tulevaisuudessa pärjätään parhaiten, kun hallitaan tieto hyvin. Sitä ei myöskään pidä väheksyä, että kaluston perushallinta on todella tärkeä osa, ja pitää toiminnan tasoa yllä koko kuljetustoiminnoissa. Kaluston kulut ja käyttöasteen positiivinen kehitys ovat avainasemassa toiminnan kehityksen onnistumisessa. Näissä kaikissa tärkeissä teemoissa tarvitaan hyvää järjestelmää, ja kokemustemme mukaan meillä on nyt sellainen.”Lue seuraavaksi