Uutiset

Kuljetuskalusto

Kauko Karhu Oy:lle kolme uutta MB Actros 2551L -rahtiautoa

Veho Hyötyajoneuvot on toimittanut kajaanilaiselle Kauko Karhu Oy:lle kolme uutta Mercedes-Benz Actros 2551L -kuorma-autoa. Kuljetusalalla vuodesta 1979 lähtien toimineella yrityksellä on Kajaanin lisäksi toimipisteet myös Seinäjoella ja Kuopiossa. Uudet autot tulevat Tuoretie Oy:n kuljetuksiin ja kuljettavat elintarvikkeita Atrialta Nurmosta.

Kauko Karhu Oy:lle luovutettiin Seinäjoella 24.11.2016 kolme uutta Mercedes-Benz Actros 2551L -rahtiautoa. Kuvassa vasemmalta Veho Hyötyajoneuvoilta Tomi Tiittanen, Kauko Karhulta Jarkko Kohtala ja Kari Karhu sekä Veho Hyötyajoneuvoilta autot toimittanut Jarno Hietasaari.

Nyt toimitettavissa Mercedes-Benz Actros 2551L 6×2 -malleissa on uudet toisen sukupolven OM471-moottorit, joiden iskutilavuus on 12,8 litraa, teho 375 kW (510 hv) ja vääntömomentti 2 500 Nm. Autoissa on suurteho-moottorijarru (n. 410 kW kierrosluvulla 2300/min). Lisäksi autojen varusteisiin kuuluvat mm. ajovakausjärjestelmä, kaistavahti, vireystila-avustin, aktiivinen jarruassistentti, valaistu Mercedes-tähti keulalla sekä kaksois-xenon-valot. Ohjaamona autoissa on 170 mm:n moottoritunnelilla varustettu ClassicSpace.”Tärkeimpiä argumentteja kaluston valinnassa olivat polttoainetaloudellisuus, Mercedes-Benzin pitkät huoltovälit sekä kattava huoltoverkosto. Ajoneuvoihin valitsimme huoltoleasingin sen helppouden vuoksi. Saamme tarvitsemamme ajoneuvot valmiina pihaan ja kustannukset ovat tarkasti tiedossamme”, Kauko Karhu Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Kohtala kertoo.

Autojen erityisvarusteisiin kuuluu myös älykäs vakionopeudensäädin Predictive Powertrain Control (PPC). GPS-tuettu vakionopeudensäädin tunnistaa satelliittipaikannusjärjestelmän ja 3D-kartan avulla tien kulun sekä lähestyvät ylä- ja alamäet. Näin ajaminen on mahdollisimman taloudellista. PPC:llä on mahdollista saavuttaa jopa viiden prosentin polttoaineen säästö.

Lisäksi autoissa on vakiovarusteena kokonaistaloudellisuutta parantava FleetBoard-telematiikkajärjestelmä. Aktivoituna FleetBoard mm. taltioi lakisääteiset piirturitiedot ja kertoo samalla kuljettajan lepo- sekä ajoajat ja mahdollistaa näin auton mahdollisimman tehokkaan käytön. Laite on myös mahdollista integroida kuljetusyrityksen omiin järjestelmiin. FleetBoard mahdollistaa ajoneuvon karttaseurannan, huoltojen ja mahdollisten häiriöiden etäseurannan sekä taloudelliseen ajotapaan tähtäävän kuljettajan ajotavan objektiivisen arvioinnin.

Jotta kuljettajat osaavat käyttää uutta autoa mahdollisimman tehokkaasti ja hyväksikäyttää kaikkia sen ominaisuuksia, sisältyy jokaisen uuden Mercedes-Benz-kuorma-auton hintaan kuljettajan Mercedes ProfiDriver -koulutus.

Lue seuraavaksi