Uutiset

Kuljetuskalusto

Jyki Oy Längelmäki – Uudet perävaunujen varustelutilat käyttöön

Viidessä vuodessa yrityksen tuotanto on tuplaantunut ja tällä hetkellä perävaunuja valmistuu noin 9-10 kappaletta viikossa. Vuosi 2008 on ollut paras vuosi yrityksen historiassa, määrä on kasvanut huimasti ja perävaunuja tullaan valmistamaan 385 kappaletta vuonna 2008, mikä on yli 80 kappaletta enemmän kuin edellisenä vuonna. Kuluneen vuoden aikana on palkattu myös 10 uutta työntekijää ja tällä hetkellä Jyki Oy työllistää lähes 80 työntekijää.

”Ainakin vielä tilanne näyttää kohtuulliselta, tilauskanta on noin kolme kuukautta”, kertoo Jyki Oy:n toimitusjohtaja Mikko Virolainen. Kotimaan markkinat vetävät ehkä hieman paremmin kuin vienti, mikä jakautuu suunnilleen tasan Ruotsin, Venäjän ja Baltian kesken.

Jyki Oy:n toimitilat Längelmäellä käsittävät kolme erillistä hallia, joiden yhteispinta-ala on noin 8500 neliötä. Suurin on hitsaushalli, jossa 7 hitsausryhmää kokoaa perävaunuja kymmenen kappaleen viikkovauhdilla. Toisessa hallissa on hiekkapuhallus- ja maalaus- sekä kokoonpano- ja varustelutilat, joihin nyt on saatu reilu 900 neliön lisäys uuden osan valmistuttua. Kolmas halli on korjaamo- ja huoltohalli, missä tehdään ensi- ja takuuhuollot sekä erilaisia korjauksia merkistä riippumatta asiakkaille, omille vaihtoperävaunuille ja vakuutusyhtiöiden vaurioperävaunuille. Myös varaosapuoli on kattava ja tärkeä osa Jyki Oy:n jälkimarkkinointia.

Jyki Oy:n vahvuuksia puutavaraperävaunujen ja perävaunualustojen valmistuksessa ovat koko maan kattava asiantunteva myyntihenkilöstö, markkinoiden hyvä tuntemus sekä tietenkin laatu, kestävyys ja ulkonäkö. Tulevaisuudessa Jykin suuntaus on yhä enemmän kokoonpanoon ja omien osaamisalueiden kehittämiseen, joita ovat muun muassa suunnittelu, vetolaitteet ja rungot. Tietyt työvaiheet varusteiden ja jopa hitsauksen osalta tullaan jatkossa teettämään yhä enemmän alihankkijoilla, joita Längelmäelläkin on jo kolme kappaletta.

Konepörssi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi