Uutiset

Kuljetuskalusto

Jyki Group Oy ostaa Pajakulma Oy:n

Jyki Group Oy ja Governia Oy ovat 29.9.2016 allekirjoittaneet kauppakirjan, jolla Governia Oy myy Pajakulma Oy:n koko osakekannan Jyki Group Oy:lle.  

Jyki Group Oy:n konsernijohtaja Aki Siren.

”Jyki Group Oy:lle kauppa on osa konsernin kasvustrategiaa. Laajenevalla tuote- ja palveluvalikoimalla yhtiö voi panostaa entistäkin paremmin aktiiviseen asiakastyöhön ja jatkaa liiketoimintojensa kehittämistä niin kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla”, sanoo Jyki Group Oy:n konsernijohtaja Aki Siren. 

”Pajakulmassa on tehty hyvää työtä toiminnan tervehdyttämisessä ja kannattavuuden kääntämisessä toimitusjohtaja Juha Paapan johdolla Governia Oy:n omistuksen aikana. Yhtiön liiketoimintojen kehittäminen vaatii kuitenkin lisäresursseja ja taloudellisia panostuksia yhtiöön. Myynti alalla toimivalle Jyki-konsernille antaa mielestämme hyvät edellytykset edelleen kehittää yhtiötä pitkällä aikavälillä. Samalla se avaa yhtiölle ovet vientimarkkinoille”, toteaa Governia Oy:n toimitusjohtaja Timo Kankuri.  

Nyt toteutuneella kaupalla ei ole vaikutuksia Jyki-konsernin yhtiöiden tai Pajakulman asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuvat normaalisti. Juha Paappa jatkaa Pajakulma Oy:n toimitusjohtajana. Yrityskaupan jälkeen Jyki Group -konserni työllistää yhteensä lähes 250 henkilöä. Konsernin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 tulee olemaan yli 45 Me. 

Jyki Group Oy kotimainen perheyritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat Jyki raakapuun kuljetukseen tarkoitetut puutavaraperävaunut, soran ja muiden maa-ainesten kuljetukseen tarkoitetut kasettiperävaunut ja lavaperävaunut sekä autonkuljetusperävaunut ja umpikoriperävaunujen alustat ja Fokor jakelu-,, FNA- ja FRC korit ja kuormatilat. Konsernin liikevaihto vuonna 2016 tulee olemaan noin 33 miljoonaa euroa ilman Pajakulmaa, josta n. 40% tulee viennistä. Yhtiön palveluksessa ennen tätä yrityskauppaa on n. 160 henkilöä.

Pajakulma Oy varustelee monikäyttöiset hyötyajoneuvot asiakkaan tarpeen mukaan ja varmistaa niiden tuottavuuden maksimoinnin ja toimintavarmuuden.  Yritys on perustettu vuonna 1928. Liikevaihto vuonna 2015 oli 13,6 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 91.

Governia Oy on valtion erityisyhtiö, joka toteuttaa valtio-omistajan sille osoittamia liiketoiminnallisia erityistehtäviä. Yhtiö lisää joustavuutta valtion omistaja-ohjaukseen mahdollistaen näin rakennemuutoksen liittyvien liiketoiminnallisten hankkeiden toteuttamisen. 

www.jyki.fi

www.pajakulma.fi

www.governia.fi

Lue seuraavaksi