Uutiset

Kuljetuskalusto

Jussi Flinkman Kiitokori Oy:n toimitusjohtajaksi

Jussi Flinkman ja Antero Sirkka

Erikoisajoneuvoistaan tunnetun Kiitokori Oy:n toimitusjohtajaksi on 1. toukokuuta alkaen nimitetty Jussi Flinkman (59), jolla on pitkä kokemus erikoisajoneuvojen valmistuksesta. 

Perinteikäs, 75-vuotias yritys on uudelle johtajalle erittäin tuttu, vaikkei hän olekaan ollut varsinaisesti Kiitokorin palveluksessa. Flinkman työskenteli tunnetun palo- ja pelastusautojen valmistaja Saurus Oy:n palveluksessa parikymmentä vuotta, josta viimeiset kymmenen vuotta tuotantojohtajana.

    Kiitokori Group osti Sammutin Oy:n (sittemmin Saurus Oy) vuonna 1994, mistä alkaen Flinkman teki varsin tiivistä yhteistyötä kausalalaisen erikoiskorien valmistajan kanssa. Kiitokori ja säynätsalolainen Saurus hyödynsivät synergiaetuja niin tuotekehityksessä kuin tuotannossakin.

”Tunnen Jussin kyvyt ja toimintatavat noilta ajoilta hyvin. Siksi suhtaudun luottavaisin mielin Kiitokorin tulevaisuuteen, kun olemme saaneet hänet toimitusjohtajaksi”, iloitsee Kiitokorin hallituksen puheenjohtaja, talousneuvos Antero Sirkka.

    Kiitokori Group myi Sauruksen ja toisen pelastusajoneuvoja valmistajan, kaarinalaisen Vema Liftin vuonna 2020.

    Jussi Flinkman jatkoi Sauruksen jälkeen uraansa Pajakulma Oy:ssä, josta siirtyi Scania Suomi Oy:n palvelukseen. Scania-vuosia kertyi kaikkiaan 13 vuotta. Flinkman muun muassa käynnisti Scania Suomi Oy:n erikoisajoneuvojen korirakenteiden valmistuksen Jyväskylässä.

Perusasiat hyvällä tolalla

Flinkman aloittaa uudessa tehtävässään positiivisella mielellä.

”Kiitokorilla ovat perusasiat hyvällä tolalla; on paljon ammattitaitoa ja osaamista”, Flinkman arvioi.

Kehittämistä hänen mielestään löytyy esimerkiksi yrityksen sisäistä prosesseista. Sen sijaan vahvasti ulospäin tulevat näkymään Kiitokorin uudet tuotteet:

”Lähdemme hakemaan tuotantoon uusia tukijalkoja. Aloitamme jälleen oman palo- ja pelastusajoneuvojen, sekä muiden erikoisajoneuvojen valmistuksen”, Flinkman kertoo.

Kiitokorilla on paloautojen valmistajana pitkät, yli 70 vuoden perinteet. Välillä paloautoista luovuttiin kokonaan, mutta Saurus Oy:n oston myötä palattiin takaisin näihin erikoistuotteisiin. Flinkman uskoo, että myös sähkö- ja kaasukäyttöisten erikoisajoneuvojen osuus kasvaa tulevaisuudessa.

”Kiitokori on pitkään ollut vahvasti vientivetoinen yritys. Meidän on jatkettava vahvaa tuotekehitystyötä, jotta pärjäämme edelleen jatkuvasti kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa unohtamatta kotimaan markkinoita”, painottaa toimitusjohtaja Jussi Flinkman.
Artikkelikuva: Vahva taistelupari jo vuosikymmenten ajalta: Kiitokorin uusi toimitusjohtaja Jussi Flinkman (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Antero Sirkka.Lue seuraavaksi