Uutiset

Kuljetuskalusto

JST Prohook -koukkulaitteella vaihtolavat siirtyvät vaivattomasti

Vaihtolavojen käsittelyssä aika on rahaa. Nykyaikainen koukkulaite varmistaa nopean ja turvallisen vaihtolavan käsittelyn, mikä takaa toiminnan kustannustehokkuuden ja asiakastyytyväisyyden. JST Kuljetuspalvelun kehittämä JST Prohook on kehitetty kuljettajien toivomusten mukaisesti ja sen ominaisuudet täyttävät alan vaativimmatkin kriteerit niin tehokkuuden kuin käytön helppouden kannalta.

JST Kuljetuspalvelut on purku-, kierrätys- ja metsuripalveluihin sekä betonimurskeen toimitukseen erikoistunut pirkanmaalainen yritys, joka alihankkijoineen työllistää noin 25 alan vankkaa ammattilaista koko Suomen alueella. Tasaisesti kasvaneen ja monipuolistuneen yrityksen konekantaan kuuluu esimerkiksi kaivukoneita, pyöräkuormaimia, murskauskalustoa sekä laaja kuorma-autokalusto vaihtolavoineen. Lavojen optimaalinen hyödyntäminen edellyttää tehokasta toimintaa ja yritys päättikin selvittää järkevintä koukkulaiteratkaisua lähinnä omiin tehtäviin. Tätä kautta yritys päätyi kehittämään oman JST Prohook -koukkulaitteen, joka on suunniteltu alan ammattilaisten toivomusten mukaiseksi heiltä saatujen kriteerien mukaan.

Ammattilaisilta ammattilaisille

JST Prohook -koukkulaite on valmistettu huippuluokan materiaaleista ja laadukkaista komponenteista. Koukkulaitteen toimivuus maamme vaativissa olosuhteissa on varmistettu JST Kuljetuspalvelun omissa rankoissa työtehtävissä.

Kun alalla kauan toiminut yritys alkaa kehittää omaa tuotetta alan käyttöön, on selvää, että kehitetylle tuotteelle on kovat odotukset.

”Tutkimme tarkoin valikoimaa, ja päädyimme käyttämään oman koukkulaitteemme pohjana RKP:n malliversiota. Tämän jälkeen selvitimme kaikki kuljettajien koukkulaitteelle asettamat vaatimukset ja aloitimme tarkan suunnitteluprosessin. Otimme huomioon toivomukset, kuten leveämmän kelkan sekä paremman liikkuvuuden sekä muut rakenteelliset ratkaisut, ja perusteellisten 3D-mallinnosten jälkeen saimme halutun lopputuloksen aikaan”, kertoo JST Kuljetuspalvelun Jukka Tuominiemi.

”Heti alusta lähtien oli selvää, että käytämme materiaalina vain erikoislujaa terästä sekä laadukkaita komponentteja. Osien tuotannon ulkoistimme luotettaville alihankkijoille ja kokoonpanon hoidimme omin voimin. Ensimmäinen valmis versio otettiin omaan kovaan käyttöön ja tuote onkin osoittautunut erittäin onnistuneeksi. Erityiskiitosta kuljettajilta on tullut kippauksen vakaudesta, matalalta vedon helppoudesta, kauko-ohjauksesta sekä turvallisuusominaisuuksista”, lisää Tuominiemi.

Myynti vauhdissa

JST Prohook -koukkulaitteen tuotanto on hyvässä vauhdissa ja ensimmäiset asiakaskappaleetkin on jo toimitettu.

JST Prohook -koukkulaite oli esittelyssä Hakevuori Oy:n energiapäivillä Askolassa maaliskuussa. Koukkulaitetta esittelemässä olivat JST Kuljetuspalvelut Oy:n Janne Salonen, Jukka Tuominiemi, Jari Lehtinen, Sami Klemetti ja Jouni Lehtola.

”Palaute koukkulaitteesta on ollut hyvin rohkaisevaa ja tuote on vastannut odotuksiin. Kevään mittaan valmistuu vielä ainakin neljä koukkulaitetta, joiden yksilöllinen räätälöinti on myös mahdollista asiakkaan omien käyttötarpeiden mukaisesti. JST Prohookin laadusta kertovat myös kaikki alan hyväksynnät ja hankintahinnaltaan laite on hyvin kustannustehokas. Tulemme tarvittaessa myös esittelemään koukkulaitetta sopimusten mukaan, ja laitteen saa halutessaan myös koekäyttöön, jolloin asiakas voi rauhassa varmistui JST Prohookin toimivuudesta juuri omissa työtehtävissä”, päättää Tuominiemi.


Lue seuraavaksi