Uutiset

Kuljetuskalusto

J. Kähkönen Oy luottaa komposiittiin – sahanpuru liikkuu Haapajärvellä

Kähkönen hankki ensimmäisen Fibrocomin ontelokomposiitti­rakenteisen perävaunun kuormatilan kuusi vuotta sitten. Sama vaunu on käytössä edelleen ja kontti on vielä 1,5 miljoonan kilometrin jälkeen lähes uutta vastaavassa kunnossa. Kontti on saanut vastaanottaa kauhan kolhaisuja kiireisissä kuormauksissa, mutta pahimmatkin kolhut on korjattu laminoinnilla tuntien sisällä. Eniten aikaa kuluu maalin kuivumiseen. Korjausprosessin nopeus merkitsee arvokasta ajan ja rahan säästöä verrattuna muihin ratkaisuihin, joissa jouduttaisiin vaihtamaan samalla koko seinä.

Kuormauksessa tulee esille myös komposiittirakenteen vahvuus. Kontin rakenne kestää suurimpienkin kauhojen kippaaman kuorman notkumatta ja vääntymättä. Mitään lisävahvistuksiakaan ei ole Kähkösen tarvinnut konttinsa asentaa. Kähkönen kehuu myös komposiitin lämmöneristävyyttä, jonka ansiosta edes kostea puru ei pakkasillakaan jäädy konttiin kiinni. Moni muu mate­riaali imee vuosien saatossa sisäänsä kosteutta, mutta komposiitin ansiosta tätä ongelmaa ei synny ja paino pysyy vakiona.

”Vuosien käyttäjäkokemuksen perusteella uskallan suositella Fibrocomin kontteja vaativalle käyttäjälle. Kontti ei ole hankintahinnaltaan edullisin, mutta investointi mak­-
saa itsensä nopeasti”, tiivistää Kähkönen.

Lue seuraavaksi