Uutiset

Kuljetuskalusto

Ivecoja UKK-Expressille

Martti Kovalainen ja Juhani Havia Ivecojen edessä

UKK-Express on pitkät perinteet kuljetusalalta omaavan Kristo & Kumpp. Oy:n aputoimi- ja markkinointinimi. Yhtiö palvelee kuljetuspalveluiden tarvitsijoita erityisesti Pohjois-Suomessa. Nyt yhtiö on hankkinut jakelukuljetuksiin yhteensä 12 Ivecoa, jotka saivat päällirakenteet NEK Oy:llä Närpiössä. Ensimmäiset autoista luovutettiin elokuun 20. päivänä.

UKK-Expressin on tunnettujen lappilaisten yrittäjien Jukka Uimaniemen, Jukka Kriston ja Martti Kovalaisen omistama yhtiö. Sen palveluvalikoimaan kuuluvat kappaletavarakuljetukset sekä lämpösäädellyt kuljetukset. Pohjois-Suomessa merkittävä osa palvelua ovat jakelukuljetukset.

12 uutta Ivecoa

Jakelukuljetuksia varten UKK-Express hankki 12 uutta kaksiakselista Ivecoa. Autoista 10 on 16-tonnisia Eurocargoja 280 hevosvoimaisella Tector 7 -moottorilla. Joukkoa täydentävät kaksi 18 tonnin Stralista, joiden ohjaamon alla on 360 hevosvoimainen Cursor 9 -moottori. Kaikissa autoissa on ilmajousitus niin etu- kuin taka-akselillakin.

Kuormakorit autoihin on valmistanut NEK Oy Närpiöstä. Kahteen autoon asennetaan NEK-Pharma-kori, joka on erityisesti lääkekuljetuksiin suunniteltu BNA-luokiteltu päällirakenne. Palfinger-takalaitanostimet autoihin on toimittanut VTA-Tekniikka Oy.

Ensimmäiset liikenteeseen

Ensimmäiset UKK-Expressin uusista Ivecoista luovutettiin Närpiössä sorsanmetsästyksen aloituspäivänä 20.8.2020. Paikalla oli runsas joukko edustajia niin NEK:lta, Iveco Finlandilta, VTA-Tekniikalta kuin UKK-Expressiltä.

Luovutuksen yhteydessä UKK-Expressiä edustanut Kristo & Kumpp. Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Kovalainen korosti keskinäisen luottamuksen merkitystä investointipäätöksiä tehtäessä.

”Yrittäjäurani aikana ole kätellyt kaupat yli 400:stä Ivecosta Juhani Havian kanssa. Kyllä se jotakin kertoo luottamuksesta tuotteeseen ja henkilöihin”, Martti Kovalainen sanoo.

Lue myös: Kaksi uutta sorakasettiyhdistelmää Lappiin

Lue seuraavaksi