Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco on tyytyväinen Saksan kaasukuorma-autojen MAUT-vapautuksen jatkosta

Karl Holmeier, Saksan parlamentin ja liikennevaliokunnan jäsen, on vahvistanut suunnitelman, jonka mukaan raskaiden kuorma-autojen vapautusta moottoriteiden käyttömaksuista aiotaan jatkaa.

Mikäli Saksan parlamentti ja liittoneuvosto hyväksyvät ehdotuksen odotetusti, saavat paineistetulla ja nesteytetyllä maakaasulla (CNG ja LNG) kulkevat yli 7,5 tonnin ajoneuvot vapautuksen tietulleista 31.12.2023 saakka.

”Me Ivecolla olemme iloisia, että Saksan parlamentin liikennevaliokunta on esittänyt parlamentille tietullivapautusten jatkamista maakaasukäyttöisille raskaille kuorma-autoille. Kesäkuussa odotettava lopullinen päätös olisi selkeä tunnustus tämän teknologian ympäristöhyödyistä nollapäästöihin pyrittäessä. Uusia LNG-tankkauspisteitä perustetaan jatkuvasti, kuten juuri Berliinin Potsdamiin avattu uusi piste todistaa. Yhdessä laajenevan jakeluverkoston ja valtioiden jo olemassa olevien avustusten kanssa tämä vapautusten laajentaminen antaisi asiakkaillemme selkeän viestin siitä, että siirtymää LNG-käyttöisiin ajoneuvoihin ei voida enää pysäyttää – ja biokaasua käyttämällä ne voivat olla päästöttömiä”, Ivecon brändijohtaja Thomas Hilse kertoo.

Koska Saksan sijainti on keskeinen Euroopan pitkiä ajoväyliä ajatellen, hyödyttävät vapautukset kuljetusoperaattoreita, jotka liikennöivät sekä Saksan sisäisesti että kansainvälisillä reiteillä Ivecon raskailla Natural Power -kuorma-autoilla.

Iveco LNG

Maksuvapautus alentaa entisestään Ivecon Natural Power -kuorma-autojen elinkaarikustannuksia, lisää taloudellisia etuja ja parantaa kyseisten ajoneuvojen tuottavuutta. Yhdessä maakaasun jakeluverkoston laajenemisen kanssa päätös edistää siirtymää puhtaampaan ja merkittävästi hiljaisempaan teknologiaan.

Uusi pitkän matkan LNG-käyttöinen Iveco S-WAY NP -malli hyötyy laajennuksesta erinomaisella tavalla. Se on suunniteltu erityisesti pitkän matkan kuljetuksiin, ja sillä on markkinoiden laajin toimintasäde, jopa 1 600 kilometriä. Vuonna 2019 julkistettu Iveco S-WAY on noussut hyvin nopeasti omistajien ja kuljettajien suosioon.

Lue myös: Iveco ilmoittaa tuotannon uudelleen aloittamisesta Italian ja Espanjan tehtaillaan

Lue seuraavaksi