Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco ja Metallica ilmastoystävälliseen yhteistyöhön

Metallican maailmankiertueen Euroopan osuudella kuljetukset mantereen halki hoituvat Ivecon ilmastoystävällisillä sähköllä ja biokaasulla kulkevilla rekoilla ja minibusseilla

Metallican ja Ivecon yhteistyön ytimessä ovat jaetut arvot; Metallican tavoitteena on vähentää hiilijalanjälkeä merkittävällä tavalla tulevaisuudessa, ja Ivecon ajoneuvot vastaavat tähän tarpeeseen.

– Ivecon täyden malliston lanseeraus vuonna 2024 on ainutlaatuinen virstanpylväs historiassamme, ja sen avulla voimme osallistua laajempaan keskusteluun uusista energiamuodoista ja vaihtoehtoisista polttoainetyypeistä. Olimme erittäin innoissamme kertoessamme tästä sähköisestä yhteistyöstämme eeppisen bändin kanssa. Toivotamme bändin ja heidän tiiminsä lämpimästi tervetulleeksi Pohjoismaihin. Odotamme innolla, että näemme heidän saapuvan kaupunkiin matalan päästön ajoneuvoillamme, sanoo Håkan Jönsson, Iveco North Europen liiketoimintajohtaja.

Ivecon sähköllä ja luonnonkaasulla käyvien S-eWay ja S-Way Metallica Special Edition raskaan sarjan rekkojen ulkoasu on brändätty bändin 72 Seasons- albumin väreihin. Myös eDaily and Daily Natural Gas minibussien ulkoasu on Special Edition Metallica, ja ne kuljettavat bändin crewta konserttien aikana. Nämä “vihreät” ajoneuvot sopivat erinomaisesti Metallican tavoitteeseen vähentää konsertti kerrallaan bändin hiilijalanjälkeä.

Iveco Nordics on muillakin tavoilla mukana Metallican kiertueella: Ivecon sosiaalisessa mediassa kaikki voivat seurata kiertuetta, ja kilpailla lipuista Helsingin, Oslon ja Kööpenhaminan konsertteihin.

Metallican ja Ivecon yhteistyön ytimessä ovat jaetut arvot; Metallican tavoitteena on vähentää hiilijalanjälkeä merkittävällä tavalla tulevaisuudessa, ja Ivecon ajoneuvot vastaavat tähän tarpeeseen.

Suomalaisilla on aivan erityinen paikka sydämessä Metallicalle

Metallica konsertoi Suomessa kaksinkertaisesti loppuunmyydyllä Olympiastadionilla 7.6. ja 9.6.2024. Mutta ensimmäisen konserttinsa Suomessa Metallica soitti jo 40 vuotta sitten, ja sen jälkeen bändillä on ollut ainutlaatuinen asema suomalaisessa musiikkimaailmassa.

– Näin ja koin Metallican ensimmäisen kerran livenä Ruisrockissa 1999, eli on siitäkin jo 25 vuotta. Enköhän siis uskalla itseänikin jonkin asteiseksi faniksi tituleerata, kertoo Ivecon Suomen myyntijohtaja Tuomas Virén, ja jatkaa:

– Koen Metallican ja Ivecon välisen yhteistyön äärimmäisen hienona asiana. Isoon kiertueeseen liittyy paljon logistiikkaa, ja tämä lienee ensimmäinen kerta, kun tämän kokoluokan kiertueen logistiikka hoidetaan puhtaasti biokaasulla ja sähköllä. Hiilineutraali kuljettaminen on täysin mahdollista jo nyt. Biokaasuauto ei ole vuosien päässä tulevaisuudessa siintävä asia, vaan nykypäivää. Autoja on jo hyvin saatavilla, ne soveltuvat lukuisiin eri kuljetustehtäviin, ja niiden hinta on hyvin lähellä dieselkäyttöisen auton hintaa.

Isoon kiertueeseen liittyy paljon logistiikkaa, ja tämä lienee ensimmäinen kerta, kun tämän kokoluokan kiertueen logistiikka hoidetaan puhtaasti biokaasulla ja sähköllä.

Hiilineutraalius on myös merkittävä kilpailuetu

Hiilineutraalius on kuljetusyrityksille merkittävä kilpailuetu, joka näkyy vahvasti esimerkiksi verkkokauppojen asiakkaiden valinnoissa. Entistä useampi kuluttaja haluaa tietää, kuinka ympäristöystävällisesti tuotteet kuljetetaan perille.

– Hienoa, että Metallica on yhdessä Ivecon kanssa viemässä viestiä eteenpäin. Hiilineutraali kuljettaminen on täysin mahdollista jo nyt, Tuomas Virén summaa.

– Jokainen suomalainen on mukana aina paikallisesti tuotetun ja puhtaan biokaasun tuottamisessa. Valmistusprosessissa hyödynnetään muun muassa hävikkiruokaa, biojätteitä ja tehtaiden sivuvirtoja sekä enenevissä määrin maataloudessa syntyvää lantaa. Tuotantotapansa ansiosta biokaasu parantaa luonnonvarojen kiertoa ja vähentää samalla paitsi liikenteen, myös koko yhteiskunnan tuottamaa ympäristökuormaa, Virén jatkaa.

Metallican maailmankiertueen Euroopan osuudella kuljetukset mantereen halki hoituvat Ivecon ilmastoystävällisillä sähköllä ja biokaasulla kulkevilla rekoilla ja minibusseilla.

Iveco, osana Iveco Groupia, on sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2040 mennessä. Iveco myös tukee luonnonkatastrofien ja sotien vaikutuksille altistuneita yhteisöjä, järjestää harjoitteluohjelmia haavoittuvassa asemassa oleville nuorille sekä lahjoittaa ruoka-apuun. Nämä toimet sopivat hienosti yhteen Metallican All Within My Handssäätiön toiminnan kanssa. Säätiö tukee paikallisia ruokapankkeja bändin kiertueiden aikana, tukee Metallica Scholars workforce initiativen kautta kansanopistoja ja lahjoittaa katastrofiapuun.

Tämä yhteistyö on siis todellakin hyvässä vireessä.

Lue seuraavaksi